ροή ειδήσεων

Με Τράπεζα Θεμάτων οι φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου

Κανονικά προχωράει και η σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων

Υπ. Παιδείας: Η Τράπεζα Θεμάτων και ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεωνς θα εφαρμοστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα...

Ο υπουργός Παιδείας διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν το νέο σύστημα να αναβάλλεται για έναν χρόνοΗ «τράπεζα θεμάτων» θα εφαρμοσθεί από εφέτος ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του «prototothema.gr», σε ό,τι αφορά στις ερωτήσεις μέσω «τράπεζα θεμάτων» για τους μαθητές της α΄λυκείου.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε:

«Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης, εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων».

Η Ανεξάρτητη Αρχή και για την Παιδεία δημιουργείται στην αρχή του 2014, ενώ με νέο τρόπο θα εξετασθούν στο τέλος της φετινής χρονιάς οι μαθητές της Α' Λυκείου, οι οποίοι εγκαινιάζουν το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το οποίο τελικά θα διαγωνισθούν για πρώτη φορά οι μαθητές της Γ' Λυκείου τον Ιούνιο του 2016.

Για το λόγο αυτό ιδρύεται νέα Ανεξάρτητη Αρχή, με την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων (ΕΟΕ), ένας επιτελικός επιστημονικός φορέας αρμόδιος για ζητήματα που αφορούν τις γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γενικό Λύκειο και τις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Kωνσταντίνος Aρβανιτόπουλος, προκειμένου να πληρωθεί η θέση του προέδρου της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, γνωστοποίησε την υποβολή υποψηφιοτήτων για επιστήμονες με υψηλού επιπέδου επιστημονικό έργο και αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα εξετάσεων και εν γένει του εκπαιδευτικού έργου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πλήρωση της θέσης του προέδρου του ΕΟΕ, ο οποίος θα έχει τετραετή θητεία και αναμένεται να τοποθετηθεί έως το τέλος του μήνα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Σωτήρης Γκλαβάς, πραγματοποιεί ασκήσεις επί χάρτου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στο τέλος αυτής τη χρονιάς και οι μαθητές της Α' Λυκείου να εξεταστούν με ερωτήσεις από την Τράπεζα Ερωτήσεων.

Οι ερωτήσεις θα επιλέγονται ηλεκτρονικά, καλύπτοντας όλη την εξεταστέα ύλη. Στόχος είναι το σύνολο των ερωτήσεων να είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, από το υπουργείο Παιδείας, φέτος οι ερωτήσεις θα καλύπτονται κατά 50% από την Τράπεζα Ερωτήσεων και το υπόλοιπο 50% από ερωτήσεις καθηγητών.

Ο νέος Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων, με διεθνή ονομασία National Exams Organization, αποτελεί επιστημονικό φορέα αρμόδιο για ζητήματα που αφορούν στις γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, στις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στη δημιουργία και λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων Εξετάσεων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, σε συνεργασία με το ΙΕΠ.

Αποστολή του οργανισμού είναι η διασφάλιση υψηλής ποιότητας και διαφάνειας των εξετάσεων των μαθητών του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου.

Στο πλαίσιο της αποστολής του, ο οργανισμός είναι αρμόδιος ιδίως για:
α) τον προσδιορισμό της εξεταστέας ύλης με θεματικό προσδιορισμό,
β) τη διατύπωση πρότασης για τη συγκρότηση των περιφερειακών επιτροπών και της κεντρικής επιτροπής, για τη διεξαγωγή των εξετάσεων,
γ) τη διατύπωση πρότασης για τον ορισμό βαθμολογητών, για τη βαθμολόγηση των γραπτών στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αξιολογούνται και επιμορφώνονται διαρκώς,
δ) τη διοργάνωση των εξετάσεων σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και τον ορισμό κάθε σχετικού θέματος, όπως είναι οι επιτηρήσεις, η διάρκεια, η διαδικασία βαθμολόγησης και αναβαθμολόγησης,
ε) τη συνεργασία με τις υπηρεσιακές υποστηρικτικές αρμόδιες διευθύνσεις και υπηρεσίες του υπουργείου
Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη διοργάνωση των εξετάσεων,
στ) τη γνωμοδότηση ή εισήγηση, ύστερα από ερώτημα του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ή αυτεπαγγέλτως, σχετικά με θέματα που άπτονται των ανωτέρω αρμοδιοτήτων και της αποστολής του

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/3/14 19:13

    Μιλώ για το νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων αξιότιμο υπουργείο παιδείας και κ.αρβανιτοπουλο εσείς που λέτε ότι βγενει η ύλη κύριε αρβανιτοπουλε σε όλα τα μαθήματα πολιτική παιδεία βγενει η ύλη πωσ θα θυμηθούν τόσα πολλά αρχαία δεν βγενει η ύλη οτι θέλετε πείτε η ύλη στα αρχαία Α λυκείου δε βγενει είναι τεράστιο το βιβλίο εάν επιμένετε κύριε αρβανιτοπουλε και γενικά υπουργείο παιδείας οποίος συμφωνεί με το νέο σύστημα για φέτος απετο να έρθει στα σχολεία να κάνει μάθημα αυτός στα παιδια δεν έχετε μπει ποτέ σε μια τάξη να παραδώσετε μάθημα κάθεστε ( πινεται το καφέ σας ) μόνο διαταγές δίνεται από το υπουργείο παιδείας τα παιδιά σε όλα τα σχολεία έχω συνάντηση ενα παιδί να κλαίει γιατί διαβάζει και με το σύστημα που βάζετε είναι δύσκολο λοιπόν βάλτε το και θα είμαστε έξω από το υπουργείο με φασαρίες κ.α.Ντροπη σας σε αυτούς που λένε ναι στο νεο σύστημα για φέτος αν εισχηση να φυλαχτειτε γιατί θα μασ βρείτε έξω από το υπουργείο παιδείας δηλαδή το σύστημα που βάζετε τώρα γιατί δε το βάλατε πέρσι συγνωμη κιολασ (πηνατε το καφέ και τώρα το τελειώσατε και ξυπνήσάτε ) εάν εισχηση να είστε ετυμοι και εσείς για τις αντιδρασησ μας εάν δεν εισχυση καλός και εσείς θα έχετε την ησυχία σας και εμείς και οι καθηγητές ακούω ότι λέτε κάνουν ότι θέλουν σταματήστε αυτό και επιμένω οι καθηγητές κάνουν τα δυπλασια από εσάς γιατί εσείς αν δυδαξετε κατανοητά δε θα ειναι στους μαθητές θα εξαρτηθεί η αντίδραση μας από το τι θα αποφασίσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *