ροή ειδήσεων

Τι παίζεται στο Δήμο Ρόδου;

Καθημερινά διαβάζουμε ότι, πολιτικά πρόσωπα σκέφτονται και ξανασκέφτονται τη διεκδίκηση ή όχι της θέσης του ανώτερου τοπικού άρχοντα για το Δήμο της Ρόδου.

Μάλιστα, θέτουν ως όρο... για τη συμμετοχή τους, τη διατήρηση του ενός και μοναδικού δήμου για το νησί.

Αυτό το γεγονός θα προσεγγίσουμε, συμβουλευόμενοι μέρος χαρακτηριστικών που θα πρέπει να έχει ένας ηγέτης και εάν αυτά δικαιολογούν τέτοιου είδους συμπεριφορές από τους επίδοξους ηγέτες.

α/. Αποφασιστικότητα: Πολύ καλός ηγέτης είναι αυτός που μπορεί και παίρνει συνετές αποφάσεις έχοντας μόνο το 60% των πληροφοριών που χρειάζεται. Ηγέτες που απαιτούν να έχουν όλες τις πληροφορίες «εδώ και τώρα» είναι πολύ μακριά (έτη φωτός) από την επιτυχή λήψη απόφασης.

Η πραγματικότητα μας βρίσκει να έχουμε πληθώρα αναποφάσιστους με αόριστες δικαιολογίες. Τουλάχιστον θα ήταν πιο έντιμο να συγκεκριμενοποιηθούν και να αναλυθούν οι όποιες αναστολές σε σχέση πάντα με το καλό του τόπου, ώστε να γίνουν κατανοητές από όλους μας. Σε αντίθετη περίπτωση, μιλάμε για έλλειμμα ή μειωμένη ύπαρξη του χαρακτηριστικού αυτού από τους επίδοξους ηγέτες.

β/.Ο ηγέτης κάνει τους στόχους του ορατούς: Ηγέτες, ακόμα και χαμηλού επιπέδου, πρέπει να προσπαθούν και να θέτουν μακροπρόθεσμους στόχους για τους ανθρώπους τους και για τους οργανισμούς τους. Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν προς τα πού πηγαίνουν και ποιες είναι οι προτεραιότητες.

Η πραγματικότητα μας βρίσκει να έχουμε αναποφάσιστους, άρα και χωρίς στόχους επίδοξους ηγέτες. Αδιαμφισβήτητα οι άνθρωποι της ομάδας που ηγείται, βρίσκονται σε σύγχυση, άρα και ανίκανοι να αναλάβουν ρόλους. Δηλαδή, μιλάμε για διαλυμένο σύστημα που όμως έχει υψηλές βλέψεις. Επομένως, οι στόχοι των επίδοξων ηγετών, θα πρέπει να γίνουν ορατοί, εφόσον υπάρχουν.

Τα δύο προαναφερθέντα συστατικά είναι μέρος των απαραίτητων χαρακτηριστικών ενός ηγέτη, δεδομένου ότι αυτοί (οι ηγέτες) πρέπει, να δουλεύουν σκληρά για να κτίσουν το μέλλον, όπου αυτοί και οι άνθρωποι της ομάδας, τόπου κλπ, θα ξοδέψουν σημαντικό μέρος από τη ζωή τους.

Πέραν των ανωτέρω, τίθεται το εξής ερώτημα: πώς είναι δυνατόν κάποιοι να νιώθουν ότι μπορούν να διοικήσουν κάτι μεγάλο, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο σε κάτι όμοιο σε μικρότερη κλίμακα;

Η απάντηση πιστεύω ότι, μπορεί να εξαχθεί από τα προαναφερθέντα. Έτσι, στην περίπτωση που οι όποιες δικαιολογίες αποτελούν καθαρά παιδαριώδες πολιτικό παιχνίδι, θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα, για τη σοβαρότητα των παικτών. Εάν όμως, δεν είναι πολιτικό παιχνίδι, αλλά είναι έλλειψη των ηγετικών χαρακτηριστικών που προαναφέραμε, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με τιμή
Μαντικός Β. Μιχαήλ
Σμήναρχος ε.α

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/2/14 06:20

    Ετσι είναι η πολιτεία γιατί έτσι είναι οι πολίτες της. Ο κάθε λαός είναι άξιος των ηγετών του. Πλάτωνας
    Μην περιμένεις σωστούς πολιτικούς από έναν διεφθαρμένο και αμόρφωτο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *