ροή ειδήσεων

Προβόπουλος για συνεταιριστικές τράπεζες: Επικρατούσε κλίμα κομματικής αντιπαράθεσης και πελατειακό σύστημα παροχής δανείων

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στη συζήτηση... επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2013 υποστήριξε πως στις συνεταιριστικές τράπεζες επικρατούσε ένα κλίμα κομματικής αντιπαράθεσης και ένα πελατειακό σύστημα παροχής δανείων. Τους λέγαμε να βάλουν έμπειρα τραπεζικά στελέχη και δεν μας άκουσαν ποτέ.

Παράλληλα ανηαφερόμενος στις επισφάλειες των τραπεζών, τόνισε πως τα κόκκινα δάνεια ξεπερνούν το 30%. «Προφανώς θα χρειαστούμε και άλλα λεφτά για τις τράπεζες» είπε και εξαπέλυσε πυρά και κατά βουλευτών. «Οταν κάποιοι εδώ μέσα πλειοδοτούν ότι δεν πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες στις τράπεζες τα δάνεια τους πως θέλετε από την άλλη οι τράπεζες θα δανείζουν αφού δεν γίνεται ανακύκλωση χρήματος;».

Επιπλέον ο κεντρικός Τραπεζίτης παραδέχθηκε πως βραχυχρόνια, οι χορηγήσεις νέων δανείων παραμένουν πολύ περιορισμένες καθώς υπάρχουν ακόμη παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην πιστοδοτική ικανότητα των τραπεζών.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *