ροή ειδήσεων

Ρόδος-Πρόγνωση καιρού Πέμπτης: Σημαντική επιδείνωση από τα ξημερώματα!

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο νησί της Ρόδου και στα Δωδεκάνησα την Πέμπτη με ισχυρές καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους.

Αναλυτικά...


Σημαντική αλλαγή με επιδείνωση του καιρού σε όλα τα Δωδεκάνησα περιμένουμε της επόμενες ώρες καθώς βροχές και στην συνέχεια καταιγίδες τοπικά ισχυρές και με δυναμικά ξεσπάσματα θα είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της αλλαγής.
Μέσα στην νύχτα και τα μεσάνυχτα αναμένουμε να επηρεάζονται τα νησιά στα βορειότερα τμήματα του νομού ενώ από τα ξημερώματα τα κεντρικά και νότια τμήματα του νησιού μας θα ξεκινήσουν να δέχονται βροχές που μέχρι το πρωί αναμένεται να έχουν επεκταθεί γρήγορα σε ολόκληρο το νησί.
Όσο κυλάει η μέρα τα φαινόμενα θα σοβαρεύουν παίρνοντας σταδιακά την μορφή καταιγίδων.
Ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες οι ισχυρές βροχές πλέον θα συνοδεύονται και από ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις ανα διαστήματα.
Οι δυναμικές ώρες θα είναι από της 12:00 το μεσημέρι μέχρι της 18:00 το απόγευμα.
Αναμένουμε υψηλά ποσοστά υετού και ραγδαιότητας.
Από το απόγευμα και μετα τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν ύφεση χωρίς να σταματούν εντελώς.
Ουσιαστική βελτιώση θα έχουμε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι άνεμοι από ΝΑ διευθύνσεις όλο το 24ωρο με ένταση 5 μποφόρ αρχικά αλλά σε περαιτέρω ενίσχυση προς το μεσημερι και θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ.
Οι θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα θα κυμανθούν στην πόλη από 12°C έως 17°C βαθμούς στα κεντρικά από 9°C έως 16°C και στα νότια από 10°C έως 17°C βαθμούς.
Η σχετική υγρασία το μεσημέρι στο 75 και την νύχτα στο 90%.
Να επισημάνουμε πως τα νησιά που θα έχουν σχετικά πιο ισχυρά φαινόμενα θα είναι κυρίως αυτά που βρίσκονται κοντά στα Τούρκικα παράλια.
Ξεσπάσματα περιμένουμε και σε Κάρπαθο και Κάσο ενώ το Καστελόριζο συμπεριλαμβάνεται και αυτό στην λίστα.


Χάρτης υετού της μεσημεριανές ώρες.

Θα χαρακτηρίζαμε την κακοκαιρία αυτή εξπρές καθώς τα φαινόμενα περιμένουμε να σταματούν σχετικά σύντομα και μέχρι το πρωί της Παρασκευής περιμένουμε να σταματούν εντελώς.

Θα πρέπει να δώσουμε την ανάλογη προσοχή στα φαινόμενα ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα (στη σελίδα μας έχουν αναρτηθεί από χθες οι οδηγίες της πολιτικής προστασίας σε τέτοιες περιπτώσεις).

Από εμάς και από την ομάδα μας στο facebook θα έχετε συνεχή ενημέρωση καθ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας ενώ αν το κρίνουμε απαραίτητο θα περάσουμε σε ανανέωση των στοιχείων μας και θα επανέλθουμε με έκτακτο..
Λίγη προσοχή λοιπόν και θα περάσει και αυτή η μπόρα.

Η ομάδα μας θα τεθεί σε επιφυλακή από της 05:00 τα ξημερώματα ενώ για της εθελοντικές ομάδες που συνεργάζονται μαζί μας από της 08:00 το πρωί.

Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου
kyklonasrodou.blogspot.se


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *