ροή ειδήσεων

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Με χρέωση τα τηλέφωνα και για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς

Στις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που σήμερα κλείνουν με χρέωση 1 ευρώ τα ραντεβού
στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, σκοπεύει... να αναθέσει και τα ραντεβού των ιδιωτών γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.

Ειδικότερα μέσα στις επιλογές που εξετάζει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, είναι να αναθέσει στις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που σήμερα διαθέτουν τους πενταψήφιους αριθμούς και κλείνουν με περίπου 1 ευρώ ανά τηλεφώνημα ραντεβού με γιατρό σε πολυϊατρεία, να αναλάβουν και τα ραντεβού των ιδιωτών συμβλημένων γιατρών.

Η πρόθεσή του αυτή έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση στον κλάδο που θεωρεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για απόπειρα διαχείρισης των ραντεβού των ιδιωτικών ιατρείων αλλά και για «υπαλληλοποίηση» των ιδιωτών γιατρών την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι πληρώνουν για όλα τα έξοδα του ιατρείου τους όπως υποδομές, υπαλλήλους κλπ.

Πάντως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να διαχειρίζονται οι ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες ένας μέρος των ραντεβού (περίπου 100) στους ιδιώτες γιατρούς ώστε, όπως υποστηρίζει, να μην υποστηρίζουν κάποιοι ότι έχουν ήδη κλείσε το πλαφόν των δωρεάν επισκέψεων και στη συνέχεια χρεώνουν τους ασφαλισμένους για την επίσκεψη.

Ο κ.Κοντός εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο η διαχείριση των ραντεβού να γίνεται αν όχι από τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες από τα τηλεφωνικά κέντρα του οργανισμού.
Τονίζει μάλιστα ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ιδιώτες γιατρούς οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το Μάρτιο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες χρεώνουν κοντά στο 1 ευρώ ανά τηλεφώνημα ενώ ήδη έχει ξεκινήσει το άλλο χαράτσι στα φάρμακα που αντιστοιχεί επίσης σε 1 ευρώ ανά συνταγή.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *