ροή ειδήσεων

Απάτη με πλαστά λαχεία στη Ρόδο

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τριμελής σπείρα Ελλήνων, που διέπραττε απάτες με πλαστά λαχεία σε βάρος πρακτορείων του Ο.Π.Α.Π. στη Ρόδο....

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη επ' αυτοφώρω ένας 30χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δυο συνεργών του, ηλικίας 30 και 32 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα ο 30χρονος επιχείρησε να εξαργυρώσει ένα πλαστό (πρωτοχρονιάτικο) κρατικό λαχείο σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π., αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος τον καθυστέρησε και ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές που τον συνέλαβαν.

Παράλληλα, ο 32χρονος συνεργός του παρουσιάστηκε μόνος του σήμερα στους αστυνομικούς και παραδόθηκε.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι από τις αρχές του χρόνου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας από κοινού κατασκεύαζαν και αναπαρήγαγαν πλαστά δελτία λαχείων χρησιμοποιώντας ειδικό πρόγραμμα σε υπολογιστή και χαρτί συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Στα συγκεκριμένα πλαστά δελτία είχαν τυπώσει αριθμούς σειράς που κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και στη συνέχεια τα εξαργύρωναν ένα-ένα σε διαφορετικά κάθε φορά πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. στο νησί της Ρόδου.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες εξαργύρωσαν τα πλαστά λαχεία το χρονικό διάστημα από 10 έως 16-01-2014, αποκομίζοντας συνολικό όφελος 1.600 ευρώ. Επιπλέον στις 12-01-2014 διέπραξαν και μια απόπειρα εξαργύρωσης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *