ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε θα το διαβάσετε πουθενά, θέλουν να χάσετε τα σπίτια σας

Μέσα σε πολύ μικρή προθεσμία (μέχρι τέλη του μήνα) πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν μία δήλωση-αιτηση στις τράπεζες (όλες τις τράπεζες που χρωστάνε, είτε μία είτε δέκα) συνοδεύοντάς την με ένα κατεβατό δικαιολογητικά που για να συγκεντρωθούν απαιτούν χρόνο....


Οι προυποθέσεις του νόμου είναι δίκαιες στην ουσία τους, ασφυκτικές όμως στο διαδικαστικό τους. Το Υπουργείο Ανάπτυξης υπέπεσε σε τρία σφάλματα:

1. Η προθεσμία ενός μήνα που έθεσε είναι πολύ μικρή δεδομένου του γεγονότος ότι μεσολάβησαν και οι γιορτές, μειώνοντας τις διαθέσιμες μέρες στις οποίες ο δανειολήπτης μπορεί να ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή. Κυρίως οι δανειολήπτες που χρωστούν σε περισσότερες τράπεζες είναι αδύνατον χρονικά να αντεπεξέλθουν δεδομένων και των κωλυμάτων που εφευρίσκει κάθε τραπεζικό ίδρυμα για να τους παρεμποδίσει.

2. Δεν υπήρξε έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση και οι περισσότεροι δανειολήπτες αγνοούν ότι για να σώσουν για ένα χρόνο το σπίτι τους πρέπει να τρέχουν με δηλώσεις, αιτήσεις και ένα πακέτο δικαιολογητικά στις τράπεζες.

3. (Το σημαντικότερο):δεν έλαβαν υπ όψιν (ή απλά δε τους ενδιαφέρει) τον παράγοντα «τράπεζα». Μιλάμε για καραπαράνομους αλητήριους σε πλείστες όσες των περιπτώσεων που, ενεργώντας με δόλο, (ο δόλος τους ΕΙΝΑΙ dolus malus) αποτρέπουν και αρνούνται στους δανειολήπτες να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ή δεν τις παραλαμβάνουν εφευρίσκοντας δικαιολογίες.

Χθες, αναγνώστης μας, πηγαίνοντας στην τράπεζα του είπαν κατά σειρά:

ότι η προθεσμία είναι μέχρι τις 15.01 και δεν προλαβαίνει (ψέμα: είναι μέχρι τις 31.01).

ότι δεν παραλαμβάνουν δήλωση αν δεν έχει εκείνη την ώρα τα (δεκάδες) δικαιολογητικά μαζί του, ότι θα χρεωθεί για την έκδοση ανάλυσης των λογαριασμών του, ότι δεν θα υπαχθεί στη ρύθμιση γιατί δύο χρόνια πριν είχε κάνει αίτηση για επιμήκυνση του δανείου (η οποία ουδέποτε εφαρμόστηκε ούτε υπέγραψαν οτιδήποτε με την τράπεζα)

ότι δεν μπορούν να του δώσουν αντίγραφο εκείνης της αίτησης που είχε υποβάλει γιατί βρίσκεται σε άλλο υποκατάστημα και θα μπορούσε να την πάρει σε μία εβδομάδα.

Άλλος φίλος του arouraios.gr που πήγε σε άλλη τράπεζα του είπαν να μην ασχοληθεί με τον ν. χατζηδάκη γιατί είναι βλακεία και θα βγει χαμένος. Ζήτησε φόρμα της δήλωσης και της είπαν ότι αν την υποβάλει δεν κερδίζει τίποτα και χάνει πολλα!

Άλλος φίλος πήγε και ζήτησε ανάλυση των τραπεζικών του λογαριασμών για το διάστημα που απαιτεί ο νόμος και του ειπαν ότι θα χρεωθεί για κάθε λογαριασμό 15 ευρώ + 10λεπτά για κάθε σελίδα και θα παραλάβει σε δέκα μέρες.

Ένας μύλος η κατάσταση και θα κλάψει κοσμάκης άδικα στο τέλος. Και όλα αυτά γιατί; Κυρίως γιατί έβαλαν τον λύκο να παραλαμβάνει τις αιτήσεις από τα πρόβατα.

Λέτε και δεν ξέρουμε τι εστί τραπεζικό σκυλολόι.
arouraios.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/1/14 22:54

    ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ Κ......Ο ΤΟΥΣ! ΔΙΕΥ/ΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ!ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΎΝ...ΑΔΕΛΦΑΡΕΣ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΕΣ!!!ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ....ΠΑΛΙΟΑΔΕΛΦΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *