ροή ειδήσεων

Αλλάζει το σύστημα των ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Νέο μηχανισμό για τα ραντεβού των ασφαλισμένων με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μελετά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ύστερα... και από το ρεπορτάζ του onmed.gr για τα πλαφόν που έχουν εξαντληθεί σε εκατοντάδες συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί γιατροί που έχουν ξεπεράσει το πλαφόν των μηνιαίων επισκέψεων των ασφαλισμένων, ακόμα και από τις 10 Ιανουαρίου, παραδέχθηκε στο onmed.gr ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργος Ελευθερίου.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί κυρίως από τη συνεχιζόμενη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου, και οι ασφαλισμένοι κατευθύνονται πλέον στους συμβεβλημένους γιατρούς και κυρίςω στις ειδικότητες που εκτελούν συνταγογράφηση γιαχρόνιες ασθένειες, όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης, κ.λπ.

Σήμερα, οι συμβεβλημένοι γιατροί μπορούν να εξετάσουν δωρεάν μέχρι 400 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ κάθε μήνα, ενώ υπήρξαν καταγγελίες ότι πολλοί γιατροί έκλειναν επιλεκτικά τα ραντεβού και αρνούνταν σε ασφαλισμένους που δεν ήταν δικοί τους ασθενείς το δωρεάν ραντεβού.

Τα ραντεβού κλείνονται απευθείας από τους γιατρούς και μπροστά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μελετά να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ το κλείσιμο των ραντεβού των ασφαλισμένων με τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Ο ΕΟΠΥΥ θα διαχειρίζεται μέρος του αριθμού των ιατρικών επισκέψεων στους συμβεβλημένους γιατρούς, ενδεχομένως τις 100 ανά μήνα, ώστε περισσότεροι ασφαλισμένοι να έχουν πρόσβαση σε γιατρό. Αυτό που εκκρεμεί είναι εάν τα ραντεβού θα διατίθενται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ μέσω του δικού του τηλεφωνικού κέντρου ή μέσω των συνεργαζόμενων τηλεφωνικών εταιριών.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *