ροή ειδήσεων

Μαύρο σκόρδο: Κι όμως υπάρχει και είναι η νέα σούπερ τροφή

Μέχρι τώρα γνώριζες το παραδοσιακό σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά...
Ένα νέο είδος σκόρδου και μάλιστα μαύρου έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και χρησιμοποιείται ήδη στους χώρους της γαστρονομίας.
Προέρχεται από την Ταϊλάνδη και την Κορέα, έχει κατακτήσει την Αμερική και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ένθερμους υποστηρικτές και στην Ευρώπη.
Το μαύρο σκόρδο, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολυκαιρισμένο, στην πραγματικότητα είναι 100 % φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών και προέρχεται από τη διαδικασία ζύμωσης σε υψηλές θερμοκρασίες για περίπου 1 μήνα. Η γεύση του είναι πιο γλυκιά από το κλασικό σκόρδο, ενώ στερείται της έντονης, δυσάρεστης κάποιες φορές, μυρωδιάς του λευκού σκόρδου.
Το καλύτερο απ" όλα όμως είναι, ότι έχει τις ίδιες ακριβώς θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο, ενώ περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών, προλαμβάνει κάποιες μορφές καρκίνου και θεωρείται η σύγχρονη » υπερτροφή » από τους ειδικούς.
Το μαύρο σκόρδο, γράφει το newsitamea, κοστίζει περίπου 5 ευρώ και διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης στις σαλάτες, στο κρέας και στα ζυμαρικά.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *