ροή ειδήσεων

«Οδύσσεια» για τα χαμηλά εισοδήματα η συλλογή αποδείξεων - Ποιοι κινδυνεύουν να πέσουν στην παγίδα της Εφορίας

Ακόμα και σύμφωνα με τα παραδείγματα του υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξουν κατηγορίες φορολογούμενων που θα δυσκολευτούν...να συγκεντρώσουν το αναγκαίο ποσό αποδείξεων, προκειμένου να γλιτώσουν την «καμπάνα» του 22%. Ειδικά για τα χαμηλότερα εισοδήματα, η συγκέντρωση αποδείξεων μπορεί να αποδειχθεί... Οδύσσεια, αφού πέρα από το «ψαλίδισμα» των αποδείξεων για τρόφιμα και καύσιμα, μεγάλες ανελαστικές δαπάνες εξακολουθούν να μην μετράνε στην εφορία.

Συγκεκριμένα, δεν μετράνε οι αποδείξεις ούτε για λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ούτε για κοινόχρηστα, ούτε για ενοίκια κύριας και φοιτητικής κατοικίας, κάτι που σημαίνει ότι ειδικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν έχουν άλλες μείζονες δαπάνες, κινδυνεύουν να πέσουν στην «παγίδα» της εφορίας.
Ενδεικτικά της δυσκολίας που θα αντιμετωπίσουν τα χαμηλά εισοδήματα, είναι τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών της Στατιστικής, σύμφωνα με τα οποία η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών είναι 1637,10 ευρώ, αλλά για άτομα άνω των 65 ετών περιορίζεται συνολικά στα 673,01 ευρώ. Για είδη διατροφής η μέση δαπάνη είναι 328,57 ευρώ, για τη στέγαση είναι 227,07 ευρώ, για μεταφορές 209,88 ευρώ.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *