ροή ειδήσεων

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Στην παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας με 2 κινητές Μονάδες Υγείας και με τον πιο υπερσύγχρονο ελληνικό Μαγνητικό Τομογράφο, παρευρέθηκε... ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και τ.Πρόεδρος της ΑΕΜΥΓιώργος Πατούλης. Οι κινητές μονάδες υγείας και ο μαγνητικός τομογράφος θα χρησιμοποιηθούν σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που διοργανώνει η ΑΕΜΥ, το οποίο θα παρέχει αξιόπιστες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες στους κατοίκους όλης της χώρας.

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή που θα συμβάλλει καθοριστικά στον προσυμπτωματικό έλεγχο και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όλων των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας. Προσωπικά, ως τέως πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε., νιώθω υπερήφανος που, μέσα από τη διοίκησή μας, τέθηκαν οι στέρεες βάσεις για μια λαμπρή παρουσία και συνέχιση του έργου της ΑΕΜΥ από το νέο Πρόεδρο της ΑΕΜΥ Φώτη Σερέτη» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.


Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσιάστηκαν οι δύο ευέλικτες κινητές μονάδες υγείας και ο μαγνητικός τομογράφος (που εγκαταστάθηκε στην Πολυκλινική), καθώς και ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα τις καταστήσει ικανές να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των ελλήνων πολιτών. Επίσης, παρευρέθησαν ο Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Φώτης Σερέτης, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος και πλήθος γιατρών και κόσμου.

Με αφετηρία το Καστελλόριζο, στις 17 Ιανουαρίου 2014, το επιστημονικό προσωπικό της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού θα επισκεφθεί με τις δύο κινητές μονάδες 35 ακριτικά νησιά (Καστελλόριζο, Σύμη, Κάσο, Αμοργό, Ανάφη, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Αστυπάλαια, Σίφνο, Σέριφο, Σίκινο, Ίο, Λειψούς, Αρκοί, Φούρνους, Γαύδο, Άγιο Ευστράτιο, Ψαρά, Οινούσσες, Τήλο, Νίσυρο, Θύμαινα, Μήλο, Κύθνο, Αντίπαρο, Χάλκη, Αλόννησο, Κάρπαθο και Φαρμακονήσι) και θα προσφέρει εντελώς δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από: γυναικολόγο, διαιτολόγο, καρδιολόγο, οδοντίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, πνευμονολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα εξειδικευμένων εξετάσεων καθώς οι κινητές μονάδες διαθέτουν ψηφιακό μαστογράφο, φορητό μηχάνημα ακτινογραφίας και μέτρησης οστικής πυκνότητας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει να στηρίζει μέσα από τα Οδοιπορικά Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχει από κοινού με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές όλης της Ελλάδας τόσο με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό όσο και με εθελοντές γιατρούς στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/1/14 23:44

    Εκτος ακριτηκων νησιων οπως παντα.........
    μηπως πρεπει να ευχωμαστε στον ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΤΟΓΑΝ ??????
    ΛΕΓΩ !!! ΜΗΠΩς????
    ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ κυροιοι που αναφερετε στη ΜΕΓΙΣΤΗ και οχι καστελοριζο υπαρχει θυμα ......52 χρονος μετα τις υποσχεσεις απο τους αρχοντες μας........
    ΤΧΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *