ροή ειδήσεων

ΔΝΤ-Βρυξέλλες πιέζουν για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί οι δηλώσεις Γλέζου δεν είναι τυχαίες – Επανάληψη του ίδιου έργου θέλουν οι δανειστές μας...

Μνήμες του Νοεμβρίου του 2011 με τον εξαναγκασμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε συγκυβέρνηση και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, θέλουν να ξυπνήσουν στους Έλληνες οι δανειστές μας.
Τα όσα ζήσαμε τότε, και τα οποία οδήγησαν στην πλήρη αναδιάταξη του ελληνικού πολιτικού συστήματος, επιχειρείται σήμερα από ΔΝΤ-Βρυξέλλες να τα ξαναζήσουμε.
Ο στόχος και αυτή την φορά ο ίδιος: στα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού υπάρχει γενικευμένος φόβος κατάρρευσης της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπό τον εφιάλτη τυχόν διαρροών που θα μπορούσαν να προκύψουν από το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο η πρεσβεία των ΗΠΑ και της Γερμανίας στην Αθήνα βλέπουν ότι τελεί σε φάση αποσύνθεσης.
Στο εξωτερικό προβλέπουν ότι τον ερχόμενο Μάιο- μετά το τέλος της ελληνικής προεδρίας- το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα θα βρίσκεται στον «αέρα», και μαζί με αυτό θα μεγαλώνει η αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, από πλευράς ΔΝΤ-Βερολίνου-Βρυξελλών προωθείται το σενάριο να εξαναγκαστούν οι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ένα είδος συνεργασίας, αντίστοιχου τύπου με εκείνη που εκβίασαν και επέβαλαν στα τέλη του 2011 εξαναγκάζοντας τον Παπανδρέου σε παραίτηση.
Το ερώτημα που τίθεται ωστόσο είναι αν ο Σαμαράς θα θελήσει να παίξει τον ρόλο του Παπανδρέου όταν ήταν Πρωθυπουργός και αν ο Τσίπρας θα πέσει στην παγίδα να παίξει τον ρόλο του Σαμαρά ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως η εκτίμηση είναι ότι η συζήτηση που έχει ανοίξει για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαία. Και εκπορεύεται από τα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού που προωθούν με προσοχή και επιμονή ένα τέτοιο σενάριο.



Υπό αυτό το πρίσμα οι δηλώσεις Γλέζου δεν πρέπει να εκληφθούν ούτε ως τυχαίες ούτε ως ανυπόστατες. Το κλίμα καλλιεργείται μεθοδικά, έστω και από δηλώσεις που μπορεί προς στιγμήν να παρουσιάζονται ως... «ατυχείς». Είναι όμως; Θα το δούμε σύντομα...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *