ροή ειδήσεων

Πηγαίνουν στην Τουρκία για προπόνηση κολυμβητές του Έβρου γιατί... δε λειτουργεί το κολυμβητήριο Ορεστιάδας

Στην "αγκαλιά" της Αδριανούπολης βρήκαν καταφύγιο για ακόμη μια χρονιά κολυμβητές από την Ορεστιάδα, οι οποίοι αναγκάζονται...
να "μεταναστεύουν" για μερικές ώρες την ημέρα ώστε να προπονηθούν στη γειτονική Τουρκία, μιας και το Κολυμβητήριο της Ορεστιάδας κατέβασε ρολά!

Σύμφωνα με το ThrakiToday, όπως πέρσι έτσι και φέτος ελλείψει πόρων που θα εξασφαλίσουν το πετρέλαιο για τη θέρμανση της κολυμβητικής πισίνας,
το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ορεστιάδας έκλεισε τις πόρτες του για τους χειμερινούς μήνες,
αφήνοντας στα κρύα του λουτρού περίπου 300 αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

"Στις 29 Νοεμβρίου και για περίπου 4 μήνες το Κολυμβητήριο έκλεισε. Η ομάδα από το τότε, πάλι όπως και πέρσι, έψαξε να βρει λύσεις" λέει ο Οδυσσέας Ρετσίδης πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας,
εξηγώντας πως αρχικά οι αθλητές μετέβαιναν στην Αλεξανδρούπολη στο εκεί Κολυμβητήριο,
ωστόσο κάτι τέτοιο απαιτούσε περίπου έξι ώρες (μεταφορά και προπόνηση), γεγονός που αποθάρρυνε τη συνέχιση μιας τέτοιας λύσης.

"Πηγαίνουμε στην Αδριανούπολη που είναι μόλις μερικά λεπτά από την πόλη μας και μαζί με την προπόνηση απαιτούνται τρεις ώρες" συμπληρώνει ο κ. Ρετσίδης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά των αθλητών γίνεται με Ι.Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των ιδίων.

"Περίπου σε 25 λεπτά είμαστε εκεί. Πάμε με δικά μας οχήματα, 7-8 στον αριθμό, έχοντας μαζί μας τα απαραίτητα έγγραφα για να περάσουμε στην Τουρκία. Έχει προηγηθεί προεργασία και με το Τελωνείο των Τούρκων και δεν καθυστερούμε εκεί, αλλά περνάμε άμεσα απέναντι» επισημαίνει ο κ. Ρετσίδης, ενώ όπως εξήγησε μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα «είχαμε αγωνιστική συνεργασία με την ομάδα της Αδριανούπολης στο παρελθόν και ανταλλάσαμε και απόψεις πέρα των αγώνων. Η συζήτηση έφτασε στο πρόβλημα της θέρμανσης τους χειμερινούς μήνες και άμεσα εξεδήλωσαν την πρόθεση να μας βοηθήσουν. Κανονίστηκαν οι ημερομηνίες και οι ώρες και βάσει αυτών βγάλαμε το πρόγραμμα των προπονήσεων μας".

Πέρσι η Ομάδα μετέβαινε στην Αδριανούπολη πληρώνοντας μόνο τα έξοδα μετακίνησης, ωστόσο φέτος καλούνται να καταβάλουν και ένα μικρό αντίτιμο για τη χρήση της κολυμβητικής δεξαμενής.
"Πέρσι ήταν δωρεάν και δεν καταβάλαμε αντίτιμο. Φέτος όμως πρέπει να δίνουμε 40 λίρες τον μήνα, είναι περίπου 13 ευρώ. Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο και έτσι όλο και περισσότεροι εκδηλώνουν ενδιαφέρον να πάνε για προπόνηση εκεί. Μέχρι στιγμής είναι 25 περίπου τα άτομα που μεταβαίνουν στην Αδριανούπολη όμως ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς" τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

Παρά τη δημοσιότητα που έλαβε πέρσι το ζήτημα, καθώς οι αθλητές αναγκάστηκαν και τότε να προβούν στις ίδιες ενέργειες για την προπόνησή τους, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, παρά τις πολιτικές δεσμεύσεις για εξεύρεση λύσης ώστε να μπορεί να λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες το Κολυμβητήριο. «Είναι ένα άθλημα που το έχει αγκαλιάσει παρά πολύ ζεστά η πόλη. Ο Σύλλογος εξυπηρετεί τα περισσότερα παιδιά μέσα στην πόλη» καταλήγει με νόημα ο κ. Ρετσίδης.
newsit.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *