ροή ειδήσεων

Οι άνθρωποι του Ρέστη στην μπίζνα Φιλιππίδη - Βαρότση στο Μαυροβούνιο

Κοινούς μετόχους είχαν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του διδύμου Φιλιππίδη-Βαρότση στο Μαυροβούνιο με αυτές του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Και μια κοινή μοίρα... φαίνεται να τους συνδέει: ο Ρέστης κατηγορούμενος για τα επισφαλή δάνεια της FBBank, η οποία όπως και το ΤΤ «έσπασε» σε καλή και κακή τράπεζα και απορροφήθηκε από συστημικό πιστωτικό ίδρυμα. Και ο Φιλιππίδης επίσης για τα... θαλασσοδάνεια του ΤΤ.

Γράφει: Ρόη Χάικου

Άνθρωποι του περιβάλλοντος Ρέστη, σύμφωνα με στοιχεία από τα επίσημα μετοχολόγια που αποκαλύπτει η FMVoice.gr, όπως παρουσιάζονται από τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές του μαυροβουνίου, εμφανίζονται ως μέτοχοι και στην εταιρεία «Master Holdings AD», την οποίασ σύστησαν οι Άγγελος Φιλιππίδης και Μάριος Βαρότσης στο Μαυροβούνιο το 2010.

Πρώτος, ο κ. Πέτρος Στάθης, πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, ο οποίος συνδέεται με μακροχρόνια φιλία τόσο με τον εφοπλιστή όσο και τον Αγ. Φιλιππίδη (είναι και κουμπάροι) και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τους δύο άντρες. Ο κ. Στάθης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Master Holdings. Επίσης, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2012 εμφανιζόταν να κατέχει και το 2,28% της First Financial Bank, τράπεζας στο Μαυροβούνιο, την οποία ο κ. Ρέστης ίδρυσε το 2007 και πούλησε τον Οκτώβριο του 2013. Μάλιστα, το μεγαλύτερο κομμάτι της συμμετοχής του κ. Ρέστη, το 85,6% αποκτήθηκε από την "Sigma Delta Holding", εταιρεία παραγωγής, εμπορίας, υπηρεσιών εισαγωγών-εξαγωγών, στην οποία ιδρυτής είναι ο κ. Στάθης.

Δεύτερος, ο. κ. Ιωάννης Κωτσικόπουλος, μέτοχος στην «Master Holdings AD», μέτοχος (με οριακό ποσοστό 0,1637%) και στην FFB και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Στο πόρισμα της Εισαγγελίας αναφέρεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης έχει συστήσει από κοινού, μεταξύ άλλων, με τον Μάριο Βαρότση, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Επενδυτικής Τραπεζικής και Θυγατρικών του Τ.Τ. και Πρόεδρο της Υπό-Επιτροπής Επενδύσεων σε εταιρικά ομόλογα (εισηγητικό όργανο του Τ.Τ.), την εταιρεία με την επωνυμία «Master Holdings AD», με έδρα στο Μαυροβούνιο.Αντικείμενό της, σύμφωνα με το πόρισμα, είναι η παροχή υπηρεσιών λιανικής και περιλαμβάνει δραστηριότητες από ταξίδια και διακοπές μέχρι τζόγο (σ.σ. το πόρισμα αναφέρει στην αγγλική: Industry: consumer services, sector: travel and leisure, subsector: gambling), ωστόσο ουδέν άλλο στοιχείο υπάρχει για αυτή την εταιρεία. Επίσης, πάντα με το πόρισμα, δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς το χρονικό σημείο έναρξης/λειτουργίας της, αλλά στην δικογραφία αναφέρεται ότι ήταν «πάντως εν ενεργεία τουλάχιστον από το έτος 2010».

Από τα επίσημα στοιχεία της Master Holdings U Stecaju A.D. Podgorica, όπως είναι η πλήρης επωνυμία, σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές αρχές του Μαυροβουνίου, ο Άγγελος Φιλιππίδης κατέχει το 36% του μετοχικού κεφαλαίου, ο Πέτρος Στάθης το 28%, ο Μάριος Βαρότσης το 19,6%, ο Ιωάννης Κωτσικόπουλος το 16,36% και η Kristina Vukcevic το 0,04%.









Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *