ροή ειδήσεων

Αιτία πολέμου για τους φαρμακοποιούς το άνοιγμα της αγοράς φαρμάκων

Αιτία «πολέμου» αναμένεται να αποτελέσει για τους φαρμακοποιούς ο νέος τρόπος διάθεσης των φαρμάκων που μελετά και θέλει να επιβάλει το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά βέβαια από απαίτηση της τρόικα....

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζητούν ελεύθερη διάθεση και τιμολόγηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ενώ εκτιμούν πως ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα μας είναι διπλάσιος από αυτόν που θα έπρεπε να έχουμε. Κάτι που όπως λένε έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η Τρόικα ζητά ακόμα μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και αλλαγή των πληθυσμιακών κριτηρίων για την αδειοδότηση νέων φαρμακείων, γεγονός που κάνει τους φαρμακοποιούς να ετοιμάζονται για «πόλεμο». Μάλιστα, τάσσεται υπέρ στο να μπορεί να ανοίξει ένα φαρμακείο και ένας που δεν είναι επαγγελματίας.

Την ίδια ώρα, την πλήρη αντίθεσή του στην πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών ειδών από καταστήματα που δεν έχουν φαρμακοποιό, εκφράζει ο υπουργός Υγείας, ο οποίος δέχεται πιέσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης για την κατάρτιση λίστας μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων που θα ανέβουν στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, επικαλούμενος έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που κάνει λόγο για στρεβλώσεις στην αγορά, πιέζει, ώστε το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, να υπάρξει σχετική νομοθεσία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *