ροή ειδήσεων

Καθυστερούν να σας απαντήσουν; Μήπως λένε ψέματα;

Υποψιάζεστε ότι κάποιος σας λέει ψέματα, απαντώντας σας σε sms ή στο chat; Υπάρχει τρόπος να το καταλάβετε, αφού οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι...όσοι λένε ψέματα, καθυστερούν να απαντήσουν!

Οι υπεύθυνοι της έρευνας, που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, υποστήριξαν ότι όχι μόνο καθυστερούσαν να απαντήσουν οι φοιτητές που έλεγαν ψέματα, αλλά έκαναν και πολλές διορθώσεις στο μήνυμά τους, πριν το αποστείλουν.

Επίσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι «ψεύτες» έστελναν μικρότερα μηνύματα, σε σχέση με όταν απαντούσαν με ειλικρίνεια.

«Τα online chat είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να εξαπατηθεί κάποιος, επειδή οι άνθρωποι εκεί αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα και τα μηνύματά τους φαίνονται αληθοφανή», υποστήριξε ο καθηγητής πληροφοριακών συστημάτων, Tom Meserv.

Τέλος, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης μπορούν να βοηθήσουν στο να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα, το οποίο αυτόματα θα εντοπίζει όσους λένε ψέματα online.

Μία τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις πέρα από τις συνομιλίες με φίλους, όπως σε σελίδες γνωριμιών και εξυπηρέτησης πελατών.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *