ροή ειδήσεων

Ανθελληνικό παραλήρημα σε έκθεση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών!

H έκθεση του ρωσικού ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η Ελλάδαπαραβιάζει τα δικαιώματα «της λεγόμενης μουσουλμανικής μειονότητας» και... περιορίζει την«ελευθερία αυτοπροσδιορισμού για ορισμένες μειονοτικές ομάδες». Ανθελληνικό παραλήρημα καταγράφεται στην «Εκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ το 2013» που δημοσιοποίησε στις 14 Ιανουαρίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στη σφοδρή κριτική που δέχεται από τη Δύση για τις συνεχείς

παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Εκθεση έχει ξεχωριστά κεφάλαια για όλα τα κράτη-μέλη αλλά περιλαμβάνει και μια γενική αναφορά για την ΕΕ, στην οποία διαπιστώνει ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η «σταθερή αύξηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του βίαιου εθνικισμού, του σωβινισμού και του νεοναζισμού».
Ιδιαίτερη αιχμηρή είναι η ρωσική έκθεση για την Ελλάδα, όπου διαπιστώνει περιορισμούς της ελευθερίας λόγου, της θρησκευτικής ελευθερίας, αντισημιτισμό, «περιορισμό της ελευθερίας αυτοπροσδιορισμού για ορισμένες μειονοτικές ομάδες (σ.σ. υιοθετεί τους ισχυρισμούς περί ”μακεδονικής” μειονότητας)» καθώς και για «διακρίσεις και κοινωνική απομόνωση της επίσημα αναγνωρισμένης λεγόμενης (so-called) μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη…» (σελ. 54, Έκθεση 2013).
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκθεση του 2012, η Μόσχα έκανε λόγο «για καταπίεση των δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού, της πολιτιστικής και γλωσσικής ιδιαιτερότητας των “Τούρκων”, των Πομάκων και των Σλαβομακεδόνων» (σελ. 29,Έκθεση 2012)!
Μεγάλο μέρος της Εκθεσης για την Ελλάδα αφιερώνεται στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης με το ρωσικό ΥΠΕΞ να υιοθετεί άκριτα και να αναπαράγει τις αναφορές διαφόρων ΜΚΟ περί «αστυνομικής βιαιότητας» κατά λαθρομεταναστών ενώ διαπιστώνει «αύξηση του αριθμού των ρατσιστικών θρησκευτικών και φυλετικών εγκλημάτων», καθώς όπως αναφέρεται (με στοιχεία κυρίως του 2012) σε αρκετές περιπτώσεις άσκησης βίας εναντίον κυρίως ξένων, οι ύποπτοι συνδέονταν με εξτρεμιστικές ομάδες.
Το ρωσικό ΥΠΕΞ περιγράφει την αύξηση της δύναμης της Χρυσής Αυγής που οδήγησε στην είσοδό της στο Κοινοβούλιο, προσθέτοντας όμως ότι «από το καλοκαίρι του 2013 παρατηρείται μείωση των υποστηρικτών της μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από ένα μέλος του κόμματος».
Γίνεται επίσης ειδική αναφορά στον πρόεδρο του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο και σε άλλα μέλη του, που έχουν συλληφθεί και τους έχουν ασκηθεί κατηγορίες για «διάφορες εγκληματικές επιθέσεις, και για ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες».
H τελευταία αναφορά προξενεί τουλάχιστον εντύπωση καθώς είναι γνωστό ότι ρωσικοί κύκλοι[......]στην Αθήνα μεσολάβησαν ώστε να φιλοξενηθούν συνεντεύξεις του έγκλειστου Ν. Μιχαλολιάκου και του υπόδικου Η. Κασιδιάρη σε δύο έγκριτες ρωσικές εφημερίδες (Russia Today και RosBusinessConsulting/РБК, αντίστοιχα) που ελέγχονται απόλυτα από το καθεστώς Putin.
Πηγές: strategyreports /Greek National Pride

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *