ροή ειδήσεων

Die Linke: Η Μέρκελ συνυπεύθυνη για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα

«Δεν είναι πλέον κυρίαρχο κράτος»

Η γερμανική Αριστερά κατακεραυνώνει τις πολιτικές Μέρκελ έναντι της Ελλάδας ...
Συνέπεια της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε το Βερολίνο θεωρεί τον αυξημένο αριθμό αυτοκτονιών στην Ελλάδα η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Σάρα Βάγκενκνεχτ, και αποδίδει στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την ευθύνη για «ανεύθυνη πολιτική».

Υποστηρίζει δε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον κυρίαρχο κράτος, καθώς βρίσκεται υπό τις επιταγές της τρόικας.

«Οι αυτοκτονίες των Ελλάδα αυξήθηκαν δραματικά ως συνέπεια αυτής της πολιτικής -όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, διότι δεν ξέρουν πλέον πώς να συνεχίσουν» τονίζει η Σάρα Βάγκενκνεχτ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Der Tagesspiegel.

Και προσθέτει ότι ήταν η γερμανική κυβέρνηση που πίεσε για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων λιτότητας «που κατέστρεψαν την κοινωνική ύπαρξη πολλών ανθρώπων».

Αναφέρει μάλιστα ότι στην Ελλάδα δεν είναι απλώς πολύ υψηλή η ανεργία, αλλά και ο άνεργος, έπειτα από ένα έτος, δεν λαμβάνει πλέον κανένα επίδομα.

«Η ανεργία των νέων κυμαίνεται στο 60%. Το να πιέζεις σε αυτή την κατάσταση για περαιτέρω κοινωνικές περικοπές και απολύσεις είναι μία ανεύθυνη πολιτική, για την οποία είναι συνυπεύθυνη η κυρία Μέρκελ» υπογραμμίζει.

Η κ. Βάγκενκνεχτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναγνωρίζει ότι και η ελληνική πολιτική είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση, διευκρινίζοντας ότι «μεγάλο μέρος του χρέους δημιουργήθηκε εγχώρια, από τα ανώτερα στρώματα των παλαιών κομμάτων, από ένα διεφθαρμένο σύστημα».

Χαρακτηρίζει, ωστόσο, παράδοξο ότι, πριν από τις τελευταίες εκλογές, η γερμανική πολιτική εφαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό και ακριβώς αυτά τα κόμματα, που ήταν τμήμα του διεφθαρμένου συστήματος, επανεξελέγησαν.

«Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ θα τα είχε σίγουρα καταφέρει καλύτερα στη χώρα» εκτιμά.

Παραπέμποντας στις μεγάλες περικοπές που έχουν σημειωθεί στον τομέα της Υγείας, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν τα αναγκαία φάρμακα και υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον από το 2010 κυρίαρχο κράτος, αλλά βρίσκεται κάτω από τις επιταγές (εννοεί της τρόικας)».

Η βουλευτής υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιβάλει την άσκηση μίας διαφορετικής πολιτικής από την τρόικα με επιβάρυνση των πλουσίων, αποτροπή της διαφυγής περιουσιών στην Ελβετία και δραστική περιουσιακή εισφορά για την υψηλή κοινωνία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/1/14 03:16

    Την δουλειά της κάνει και την κάνει πολύ καλά δυστυχώς ή ευτυχώς!!! Συνέχισε Μέρκελ σε πάω με χίλια!!!! Να τα λέμε και αυτά όχι επειδή δεν μας συμφέρει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/1/14 04:01

    tha ftasi k gia sena i wra o xaros den xarizi oli stin kolasi tha erthete k auti eida mazi mou katw ston allon kosmoooooooooooo xaxaxaxaxaxa eftase to telosassssssssssssssssss

    k sena malaka mazi mou tha se paro na to thumase koufala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/1/14 04:03

    K ESU THA EISAI AUTOS POU THA AUTOXTONISI PROTOS MALAKA TOU KERATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BLAKA ENTAKSI OVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *