ροή ειδήσεων

Το ελληνικό... Facebook!

Μετά την τεράστια απήχηση που είχε και συνεχίζει να έχει το Facebook, εδώ και λίγο καιρό είναι on-line -και µάλιστα στην τελευταία πιλοτική του φάση- το πρώτο ελληνικό social network, το «ελληνικό Facebook», όπως το αποκάλεσαν τα ελληνικά media, ή, αλλιώς....


το Greek Smile, το οποίο έρχεται να κατακτήσει την παγκόσµια αγορά των κοινωνικών δικτύων. Χτισµένο πάνω στον ίδιο κώδικα που είναι γραµµένο και το Facebook και παρ’ όλες τις καινοτοµίες του, ο χρήστης νιώθει από την αρχή εξοικειωµένος στο περιβάλλον του.

Οσον αφορά τον σχεδιασµό του, είναι πιο µοντέρνο και, εκτός από το κατ’ εξοχήν κοινωνικό δίκτυο, προσφέρει παράλληλα και το ελληνικό youtube, το «Greek Smile Tube». Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει «download» της αγαπηµένης του µουσικής, blogging, ενηµέρωση µε 6 θεµατικά «newsportals», τα οποία πολύ σύντοµα θα µπουν σε λειτουργία, και σε πολύ µικρό διάστηµα θα προσφέρει ό,τι προσφέρει µια χώρα. Αυτή, εξάλλου, είναι και η τεράστια καινοτοµία του, σε σχέση µε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο στον πλανήτη, όπως αποκαλύπτει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο President-Ceo του πολυεθνικού Group Dreamworks Corp. Worldwide και Founder του Dream Group και τώρα και του Greek Smile (Greek-smile.com), Φοίβος Μορίδης.

Αφορµή για τη δηµιουργία του συγκεκριµένου κοινωνικού δικτύου στάθηκε, όπως ο ίδιος λέει, ένα σκηνικό που τον προβληµάτισε και του υπενθύµισε για ακόµη µία φορά την αρνητική εικόνα που έχουν σχηµατίσει στο εξωτερικό για τους Ελληνες -ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η χώρα είναι και σε περίοδο κρίσης. «Κάποια στιγµή, σε µια συνάντηση που βρισκόµουν και γίνονταν οι συστάσεις, στο άκουσµα του επιθέτου µου, µια κυρία µε ρώτησε αν ήµουν Ισπανός. Εγώ µε καµάρι και υπερηφάνεια της απάντησα πως είµαι Ελληνας και εκεί ήταν που ξεκίνησαν όλα. Αρχισε να θάβει συλλήβδην τους Ελληνες, χρησιµοποιώντας τις χειρότερες φράσεις και εκφράσεις! Αρκεί να σας πω ότι οι χαρακτηρισµοί, “χρεοκοπηµένοι, κρατικοδίαιτοι, τεµπέληδες” ήταν οι ηπιότεροι. Κατάφερα και κράτησα την ψυχραιµία µου ύστερα από παρέµβαση γνωστών µου και άρχισα, µετά που ήµουν µόνος µου, να φέρνω το σκηνικό στο µυαλό µου και να προβληµατίζοµαι. Ετσι, άρχισα να σκέφτοµαι τι µπορώ να κάνω για να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά µου όσο µπορώ να αλλάξει αυτή η εικόνα την οποία έχουν για εµάς και σκέφτηκα το Greek Smile, µια και το χαµόγελο µας χαρακτηρίζει ως λαό».

Στην Ελλάδα, ο ήλιος, ο ουρανός, η θάλασσα µάς χαµογελούν και οι άνθρωποι, ακόµα και σήµερα, παρά τα δεινά που τους έχουν βρει, εξακολουθούν (έστω και λιγότερο) να χαµογελάνε... Αυτή ήταν και η κινητήριος δύναµη αλλά και η πηγή έµπνευσης για το Greek Smile. Οπως ο ίδιος υποστηρίζει, είναι ακριβώς αυτό το χαµόγελο που έχουν η Ελλάδα και ο Ελληνας -τουλάχιστον µέχρι πρόσφατα, στην προ κρίσης εποχή.

Με όραµα να δηµιουργηθεί η νέα, παγκόσµια «ιντερνετική» πατρίδα των 25 εκατοµµυρίων κατοίκων της ∆ιασποράς και της Μητροπολιτικής Ελλάδας αλλά και των εκατοντάδων εκατοµµυρίων φιλελλήνων σε παγκόσµιο επίπεδο, ο κ. Μορίδης και οι συνεργάτες του φιλοδοξούν να πετύχουν να έχουν όλοι αυτοί οι Ελληνες καθηµερινή επαφή και επικοινωνία, αλλά και συνεργασίες και συµµετοχή σε καθηµερινά γεγονότα και projects, που περιστρέφονται γύρω από την Ελλάδα. «∆ηµιουργούµε µια “καινούργια χώρα”, την... Greek Smile Republic, τη... ∆ηµοκρατία του Ελληνικού Χαµόγελου και το κοινωνικό δίκτυο, το Greek Smile Νetwork, θα είναι το µέσο προβολής και ανάπτυξης της καινούργιας αυτής χώρας: της Νέας Παγκόσµιας Χαµογελαστής Ελλάδας».

Υποστηρίζοντας πως µε αυτόν τον τρόπο θα µπει το λιθαράκι για να αντιστραφεί η κακή εικόνα που έχει δηµιουργηθεί για τους Eλληνες, εξηγεί τα οφέλη του ελληνικού Facebook. «Οι Ελληνες θα µπορούν να συναντούν άλλους Ελληνες, αλλά και ξένους φιλέλληνες. Εχουµε σχεδιάσει µια µεγάλη σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες πιστεύουµε πως θα αποτελούν θεσµό σε λίγα χρόνια, στις οποίες η συµµετοχή του κοινού είναι αυτοσκοπός. Και αυτό είναι µια τεράστια διαφορά µας από οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο. ∆εν είµαστε µια απρόσωπη πλατφόρµα δικτύωσης, αλλά µια ενεργή, ζωντανή, αληθινή κοινότητα που δηµιουργεί και εξελίσσεται συνεχώς. Μάλιστα, δηµιουργούµε και µια σειρά από µοναδικά καινοτόµα προϊόντα για τη χώρα µας, µια και θα έχει και παραγωγή προϊόντων, µε έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα».

«Στόχος µας, τα χρηµατιστήρια»

Με µία επιτροπή που θα έχει την εποπτεία και τη γενικότερη επίβλεψη και θα αποτελείται από διάσηµους Ελληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, αλλά και µε την καθιέρωση του θεσµού των Πρεσβευτών, το Greek Smile βολιδοσκοπεί να γίνει η αιχµή του δόρατος της παγκόσµιας ανάπτυξης του ελληνικού πνεύµατος και της επιχειρηµατικότητας. «Υπάρχουν κορυφαία ονόµατα του παγκόσµιου Ελληνισµού που θα µπορούσαν να αποτελέσουν αυτήν την “επιτροπή”, ο Michael Dukakis, η βραβευµένη µε Οσκαρ ηθοποιός Ολυµπία ∆ουκάκη, η Arianna Huffington. Οι επίσης κορυφαίοι anchormen George Stephanopoulos και Νίκος Αλιάγας, οι ηθοποιοί Zach Galyfianakis, Jennifer Aniston, Nia Vardalos, o Tom Hanks µε την Ελληνίδα σύζυγο του Rita Wilson, η Μαρία Μενούνος, ο Κώστας Γαβράς και πολλοί άλλοι! Κάποιοι από αυτούς, µάλιστα, έχουν ήδη από µόνοι τους φτιάξει προφίλ στο G.S., χωρίς να τους πλησιάσει κανείς από εµάς», αναφέρει ο κ. Φοίβος Μορίδης και ολοκληρώνει παρουσιάζοντας τον γενικότερο στόχο του καινούργιου αυτού εγχειρήµατος. «Με µοναδικό όρο, προκειµένου να γίνει κάποιος µέλος, να αγαπάει την Ελλάδα και έχοντας ήδη 309.000 µέλη, στόχος µας µέσα στα δύο επόµενα χρόνια είναι οι µετοχές του πρώτου ελληνικών συµφερόντων κοινωνικού δικτύου να εισαχθούν στα Χρηµατιστήρια της Φρανκφούρτης, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης... και υπό την οµπρέλα του Greek Smile να λειτουργήσουν πολλά καινοτόµα projects».
Της Μαρίας Ένεζλη, 
Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *