ροή ειδήσεων

H Ιταλία η πρώτη χώρα που «επιβάλει» τον φόρο «Google Tax»

Η Ιταλική βουλή πρόσφατα προχώρησε σε ψήφιση νόμου ο οποίος προβλέπει ένα νέο μέτρο αναφορικά με τη διαφήμιση στο διαδίκτυο...

Το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο ανεπίσημα φέρει τον τίτλο «φόρος Google» αναφέρει πως οι επιχειρήσεις με βάση την Ιταλία θα πρέπει να αγοράζουν διαφημιστικό χώρο στο διαδίκτυο από επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν φορολογική βάση στη χώρα και όχι από έτερες οι οποίες έχουν βάση φορολογικού «παραδείσους» όπως η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και τις Βερμούδες.

Το συγκεκριμένο φορολογικό μέτρο όπως είναι λογικό έχει προξενήσει ποικίλες αντιδράσεις αλλά και σημαντικές ενστάσεις με εξειδικευμένους δικηγόρους να κάνουν ήδη ανοιχτά λόγο για παραβίαση της νομοθεσίας περί εμπορικών κινήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται σε συνέχεια αιτήματος που είχε διατυπωθεί σε διάσκεψη 20 κρατών, το οποίο ζητούσε έλεγχο της κίνησης μεγάλων κεφαλαίων προς φορολογικούς παραδείσους. Ειδική μάλιστα μνεία είχε γίνει στη διάσκεψη του περασμένου Ιουλίου στις πρακτικές που ακολουθούν επιχειρήσεις όπως η Google, η Yahoo και η Apple.

Η Ιταλία γίνεται με την απόφαση αυτή η πρώτη μεγάλη χώρα της Ευρώπης που λαμβάνει μία επίσημη θέση στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί μία «διαρροή» κεφαλαίων η οποία έχει υπολογιστεί πως αγγίζει σε παγκόσμια κλίμακα τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *