ροή ειδήσεων

Αλκοόλ και Junk Food υπεύθυνα για τις αρθρίτιδες!

Η αγάπη των Βρετανών για το αλκοόλ και το junk food είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να πάρει την πρωτιά στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά… τις αρθρίτιδες!...
Σύμφωνα με τους ειδικούς ένας στους 40 ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία έχουν διαγνωστεί με επίπονες αρθριτικές διαταραχές, με το συνολικό αριθμό των ασθενών στο Ηνωμένο Βασίλειο να φτάνει το 1,5 εκατομμύριο.

Ιστορικά γνωστή ως η «ασθένεια των βασιλέων», η ουρική αρθρίτιδα είναι μια μορφή φλεγμονώδους αρθρίτιδας, προκαλείται από την εναπόθεση κρυστάλλων ουρικού οξέος στις αρθρώσεις και οι ειδικοί θεωρούσαν ότι εμφανιζόταν λόγω… ευμάρειας.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of the Rheumatic Diseases, οι διατροφικές συνήθειες του 21ου αιώνα ευθύνονται για την αύξηση των περιστατικών τόσο στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, όσο και την Ιταλία, γράφει η Daily Mail.

«Τρώμε πολύ junk food και πίνουμε πολύ αλκοόλ. Όλα αυτά προκαλούν ουρική αρθρίτιδα» είπε στη βρετανική εφημερίδα ο επικεφαλής της έρευνας Dr Weiya Zhang από το Nottingham City Hospital και συνέχισε: «Ο επιπολασμός της ουρικής αρθρίτιδας έχει αυξηθεί τα τελευταία 16 χρόνια και τώρα βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν αναφερθεί σε ολόκληρη τη Ευρώπη. Ωστόσο, δε χρειάζεται να τρομάξει κανείς, καθώς είναι μια ασθένεια που αντιμετωπίζεται με τα κατάλληλα φάρμακα. Όμως αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι πρόκειται για μια πολύ επίπονη ασθένεια, αν την αμελήσει κανείς και δεν αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού».

Η ασθένεια ήταν πολύ σπάνια στις νεότερες ηλικίες, όμως σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο κοινή καθώς η παχυσαρκία επιταχύνει την εμφάνισή της μέχρι και μία δεκαετία, συγκριτικά με τους ανθρώπους που έχουν φυσιολογικό βάρος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *