ροή ειδήσεων

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΙΚ: Κατάσχεση ακινήτων και διαπόμπευση μέσω site

Στη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται
με λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των ακινήτων των συνανθρώπων τους... που θα εκλειστηριάζονται μετά από κατάσχεση για οφειλές προς την Εφορία ή το Δημόσιο προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή, και θα τους παίρνουν τα σπίτια και θα τους διαπομπεύουν.

Σύμφωνα με το «capital.gr» με βάση το υφιστάμενο καθεστώς των πλειστηριασμών ακινήτων ο έφορος προχωρά σε κατάσχεση ακινήτου του φορολογούμενου που χρωστά στο δημόσιο και επισπεύδει την πώλησή του με δημόσιο πλειστηριασμό. Τη διαδικασία αναλαμβάνει με αμοιβή δικαστικός επιμελητής ο οποίος προχωρά σε ένταξη του ακινήτου σε πρόγραμμα πλειστηριασμού.

Τη σχετική περίληψη του προγράμματος που περιλαμβάνει και περιγραφή του ακινήτου καθώς και την ελάχιστη τιμή δημοσιεύει σε μια εφημερίδα. Οι πλειστηριασμοί διενεργούνται πάντα ημέρα Τετάρτη μεταξύ 4 και 5 το απόγευμα στο τοπικό Ειρηνοδικείο.

Το παραπάνω σύστημα, ωστόσο, έχει αποτύχει πλήρως να προσελκύσει ενδιαφερόμενους για τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα. Ένας από τους λόγους είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την αγορά των ακινήτων. Ένας άλλος λόγος είναι και το γεγονός ότι η ελάχιστη τιμή βάσει νόμου είναι η αντικειμενική αξία η οποία πλέον είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υψηλότερη από την πραγματική.

Στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι με την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πλειστηριασμών που δεν θα βγαίνουν άγονοι και ότι θα εισρεύσει χρήμα στο δημόσιο ταμείο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη σχετική ιστοσελίδα και θα πληροφορούνται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, θα βλέπουν φωτογραφίες του ενώ θα μαθαίνουν και τις λεπτομέρειες του πλειστηριασμού όπως την τιμή εκκίνησης και τον τόπο και χρόνο διενέργειάς του. Επίσης θα παίρνουν πληροφορίες και για τον τρόπο συμμετοχής τους στον πλειστηριασμό (κλειστή έγγραφη προσφορά με τραπεζική επιταγή).

Στελέχη του ΥΠΟΙΚ σημειώνουν πως με το σύστημα της διαδικτυακής ενημέρωσης για τους πλειστηριασμούς αυξήθηκαν σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου από αυτούς.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *