ροή ειδήσεων

To πόσιμο κολλαγόνο και οι ευεργετικές του δράσεις

Εκτός από το ότι σώζει από την αρθρίτιδα, το νέο πόσιμο κολλαγόνο φαίνεται να έχει πολλές ακόμη ευεργετικές δράσεις, από την επιδερμίδα μέχρι την καρδιά....

Η αρθρίτιδα είναι η συχνότερη κινητική νόσος και αυτή που προκαλεί τη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση. Οι παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων έρχονται δεύτερες μετά τις παθήσεις του καρδιαγγειακού, από άποψη νοσηρότητας και συχνότητας επισκέψεως στο ιατρείο.

Αν και οι παθήσεις αυτές δεν απειλούν άμεσα τη ζωή, επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας με την αναπηρία που προκαλούν και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία, λόγω ημεραργιών. Η στατική και απαισιόδοξη αντίληψη του ιατρικού κόσμου, που μεταδόθηκε στο κοινό και στους οργανισμούς που χρηματοδοτούν την έρευνα, ότι η οστεοαρθρίτιδα είναι μία αμείλικτα εξελισσόμενη εκφυλιστική διαδικασία φθοράς για την οποία ουσιαστικά τίποτα δεν γίνεται (εκτός από την ολική αντικατάσταση των αρθρώσεων), ευθύνεται για την παραμέλησή της και για τα κενά που υπάρχουν ακόμα γύρω από αυτήν.

Η αφύπνιση έγινε με τη δυναμική αισιόδοξη θεώρησή της από τους ερευνητές την τελευταία δεκαετία ως μία μεταβολική διαδικασία, με περιθώρια πρόωρης επέμβασης, ακόμα και αναστροφής της,.


Τα συμπτώματα είναι γνωστά: πόνος κατά την κίνηση των αρθρώσεων, αρχικά μικρών αρθρώσεων των φαλλάγγων και κατόπιν μεγάλων ισχίου, γόνατος, ποδοκνημικής, και σπομδυλκής στήλης. Επίσης παρατηρείται οίδημα (πρήξιμο), ερυθρότητα, μείωση εύρους κίνησης, χωλότητα κατά την βάδιση, παραμόρφωση των αρθρώσεων.

Υπάρχουν πολλές μορφές αρθρίτιδας όπως φλεγμονώδεις -ανοσολογικές, (ρευματοειδής αρθρίτιδα), εκφυλιστικές (οστεοαρθρίτιδα), μεταβολικές από κρυστάλλους (ουρική αρθρίτιδα), μετατραυματική αρθρίτιδα.

Μέχρι την τελευταία δεκαετία ο χόνδρος θεωρείτο ένας μη ζωντανός, αδρανής ιστός. Επομένως η αρθρίτιδα θεωρούνταν (και δυστυχώς ακόμη θεωρείται μερικές φορές) ως ένα μη αναστρέψιμο και αθεράπευτο φαινόμενο που παρατηρείται στους ηλικιωμένους αλλά μπορεί να παρατηρηθεί και σε άτομα μέσης ή μικρότερης ηλικίας.
Στην πραγματικότητα όμως ο χόνδρος και η αρθρικές επιφάνειες δεν είναι αδρανείς αντιδρούν σε ανοσολογικά ερεθίσματα.
Αυτό το γεγονός καθώς και την βιολογία του χόνδρου και του συνδετικού ιστού εκμεταλλεύεται μία νέα επαναστατική μέθοδος θεραπείας που βασίζεται στην λήψη υδρούμενου κολλαγόνου τύπου ΙΙ.

Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, που μεγαλώνοντας, μειώνεται με γοργούς ρυθμούς, ειδικά στις γυναίκες, προκαλώντας όχι μόνο το φαινόμενο της πρόωρης γήρανσης, αλλά και πάρα πολλά προβλήματα στις αρθρώσεις μας.
Ο άνθρωπος θα λέγαμε πως είναι ένα μεγάλο «μπουκάλι» κολλαγόνου.
Αυτό γιατί το κολλαγόνο αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου της πρωτεΐνης του σώματος και πάνω από το 70% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα και όχι μόνο!
Το πρόβλημα όμως με το κολλαγόνο είναι, πως δεν μπορούμε να το προσλάβουμε από καμία τροφή! Ο μόνος τρόπος είναι τα συμπληρώματα διατροφής.
Το υδρολυμένο κολλαγόνο, περιέχει μαγνήσιο, πυρίτιο και το μισό σύμπλεγμα της βιταμίνης Β. Πρόκειται για μια κορυφαία εξέλιξη στην τεχνολογία του κολλαγόνου. Διότι στην υγρή του μορφή, το κολλαγόνο είναι εξαιρετικά απορροφήσιμο από τον οργανισμό και αποδοτικό.
Η υγρή του μορφή, δεν παρουσιάζει καμία παρενέργεια και τονώνει άμεσα τα δόντια, τις αρθρώσεις, τα οστά και ενισχύει την ελαστικότητα στο δέρμα μας.

Σύμφωνα με μελέτες δημοσιευμένες στο International Journal of Medical Sciences και στο Nutrition Journal το υγρό πόσιμο κολλαγόνο έχει ευεγερτική δράση στην μείωση της καταστροφής του χόνδρου των αρθρώσεων, και στην αύξηση της αντοχής των οστών σε ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα. Άτομα που έπασχαν από αρθρίτιδα και πήραν θεραπεία με υγρό πόσιμο κολλαγόνο, είδαν μείωση του πόνου και σημαντική βελτίωση στην ανάπλαση του χόνδρου και του συνδετικού ιστού σε σχέση με άτομα που στην ίδια μελέτη δεν έπαιρναν υγρό πόσιμο κολλαγόνο.

Σε άλλη μελέτη, άτομα που έκαναν λήψη υγρού πόσιμου κολλαγόνου είχαν ευεργετική επίδραση στην αύξηση της οστικής πυκνότητας και της καταπολέμησης της οστεοπόρωσης και οστεοπενίας.
Το καλό με την μορφή αυτή του κολλαγόνου (υδρολυμένο κολλαγόνο τύπου ΙΙ) είναι ότι έχει εκπληκτική απορρόφηση (70-90%) όταν λαμβάνεται από του στόματος οπότε δεν χρειάζεται να λαμβάνεται σε ενέσιμη ή άλλη μορφή.

Η εξήγηση έγκειται σε ένα συστατικό των κυττάρων στο έντερο που ονομάζεται GALT. Αυτό αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες ως φιλικά τρόφιμα και κατά συνέπεια δεν τις αντιμετωπίζει ως αλλεργίες ή ευαισθησίες από από το πεπτικό σύστημα. Όταν το κολλαγόνο τύπου ΙΙ λαμβάνεται με κατάποση, η GALT αναγνωρίζει αυτό το αμινοξύ ως μια φιλική πρωτεΐνη. Αυτή η ενέργεια απενεργοποιεί επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος προς το κολλαγόνο σε άλλα μέρη του σώματος όπως στις αρθρώσεις.

Ίσως η σημαντικότερη πτυχή αυτής της φυσικής θεραπείας της αρθρίτιδας είναι ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση των χόνδρων που υπέστησαν ζημίες και στην μείωση του οιδήματος (πρήξιμο).

Άλλες εφαρμογές του υδρολυμένου κολλαγόνου είναι σε νοσήματα του συνδετικού ιστού όπως ο ερυθηματώδης λύκος, οι μυοσίτιδες, η σκληροδερμία και οι αγγειϊτιδες.

Μία άλλη άγνωστη δράση του υδρολυμένου κολλαγόνου είναι η ευεργετική επίδρασή του στην καρδιά. Το κολλαγόνο είναι η βασική δομική πρωτεόνη των αγγείων της καρδιάς, και η έλλειψή του μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην καρδιακή λειτουργία. Χαμηλά επίπεδα κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό ως αποτέλεσμα γήρανσης μπορεί να οδηγήσουν σε οίδημα της καρδιάς και στεφανιαία καρδιοπάθεια.
marieclaire.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *