ροή ειδήσεων

Έρευνα-σοκ: 1 στις 14 γυναίκες παγκοσμίως πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα μίας μεγάλης διεθνούς επιστημονικής έρευνας, καθώς δείχνουν ότι 1 στις 14 γυναίκες σε ολόκληρο...

τον κόσμο (δηλαδή περίπου το 7% των γυναικών) πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας από κάποιον άνδρα, πέραν του συντρόφου της.

Για τις ανάγκες της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό "The Lancet", οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Νάιμαχ Άμπραχαμς του Νοτιοαφρικανικού Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών, μελέτησαν στοιχεία από δεκάδες χώρες του κόσμου, αξιολογώντας όλες τις δημοσιευμένες μελέτες πάνω στη σεξουαλική βία των τελευταίων 13 ετών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της μελέτης, τα περιστατικά σεξουαλικής βίας φαίνονται να ποικίλουν πολύ από περιοχή σε περιοχή, με τα μεγαλύτερα ποσοστά σεξουαλικής βίας να συναντώνται στην κεντρική υποσαχάρια Αφρική, με "πρωταθλήτριες" τη Δημοκρατία του Κονγκό (21%), τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε και τη Νότιο Αφρική (από 17,4%).

Ιδιαίτερα υψηλά, ωστόσο, είναι τα ποσοστά της τόσο στην Αυστραλία όσο και στη Νέα Ζηλανδία (16,4%), ενώ οι λιγότερες επιθέσεις καταγράφονται στην Ινδία και το Μπαγκλαντές (3,3%), στη Βόρειο Αφρική και την Τουρκία (4,5%).

Όσον αφορά στην Ευρώπη, τα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων καταγράφονται στη Δυτική Ευρώπη, με τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελβετία (11,5%), την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Φιλανδία και τη Γερμανία, ενώ τα ποσοστά αυτά είναι μικρότερα στην Κεντρική Ευρώπη (10,7% σε Τσεχία, Πολωνία, Σερβία) και ακόμα μικρότερα στην Ανατολική Ευρώπη (6,9% σε Λιθουανία και Ουκρανία).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ποσοστά που αναγράφονται στην έρευνα πιθανώς υποεκτιμούν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, εξαιτίας της έλλειψης αξιόπιστων κρατικών στοιχείων και του στίγματος που συνήθως συνοδεύει την σεξουαλική βία, ιδιαίτερα σε ορισμένες χώρες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *