ροή ειδήσεων

10 επώνυμοι υπό την επήρεια ουσιών - Εικόνες που σοκάρουν!

Σε ρόλο "τζάνκι" Κούγιας, Μανωλοπούλου, Ράγιου και άλλοι για τις ανάγκες... του concept του "P.E. Magazine" για τον αγώνα κατά των ουσιών και του εθισμού

«Στρέψου κατά των ναρκωτικών και του αλκοόλ, αγάπησε τον εαυτό σου». Αυτό ήταν το μήνυμα της εκστρατείας κατά του εθισμού που ξεκίνησε το P.E. Magazine, που μόλις κυκλοφόρησε και αποτελεί το δεύτερο τεύχος του patrasevents.gr

Το όλο concept της καμπάνιας ήταν να βάλει επώνυμους επαγγελματίες από διάφορους χώρους που πρωταγωνιστούν στην κοινωνική ζωή της Πάτρας (και όχι μόνο), αλλάζοντας τους ρόλους και βάζοντας τους στην θέση εθισμένων ατόμων.

Οι φωτογραφίες κάνουν από σήμερα τον γύρο του διαδικτύου και όλα τα Μέσα της Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης, αλλά και του περιοδικού Τύπου μιλάνε για το θέμα που αποτελεί έμπνευση των ανθρώπων του patrasevents.gr και του P.E. Magazine.

10 επώνυμοι φωτογραφίζονται στον φακό του P.E. Magazine, γίνονται οι ίδιοι "τζάνκι", δείχνοντας που μπορεί να φτάσουν τους ανθρώπους οι ουσίες και μιλάνε για το πρόβλημα του εθισμού.

Ποιοι είναι αυτοί; Ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Μανωλοπούλου, Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, ο γιατρός Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, Γιώργος Δαράβαλης, η πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος, Νατάσσα Ράγιου, η πολιτικός Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου, ο πολιτικός και δικηγόρος Αλέξης Σκαρμέας, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Γιώργος Σιγαλός και η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου.


Όλους τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και την διάθεση που είχαν. Οι φωτογραφίες σοκάρουν γιατί ο εθισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που χρειάζεται να μας σοκάρει όλους για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε, ατομικά και συνολικά. Οι επώνυμοι που μετατράπηκαν σε «τζάνκι» για τις ανάγκες του concept, περνούν μαζί με την εικόνα, ταυτόχρονα και το δικό τους μήνυμα κατά του εθισμού.



«Οποιαδήποτε μορφή εθισμού οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Το παιχνίδι που παίζεις με τον πραγματικό σου εαυτό, δε βγάζει πουθενά. Ο διχασμένος σου εαυτός δεν μπορεί να κρύψει αυτό που σου κατασπαράζει τα σωθικά. Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, δημιουργούν σύγχυση, απειλούν κάθε ομαλή λειτουργία του οργανισμού και σου καταστρέφουν τη ζωή» τονίζει ο Αλέξης Κούγιας.



Από την πλευρά της η Αναστασία Μανωλοπούλου υπογραμμίζει τα εξής: «Κανείς δεν σου είπε ότι η ζωή δεν είναι εύκολη. Ότι τα ροζ και γαλάζια μπαλόνια του ουρανού σου θα γίνουν ίσως μαύρα σύννεφα. Ποτέ δεν ήσουν έτοιμος. Στην πρώτη ίσως στην δέκατη, ίσως στην εκατοστή δυσκολία, σε αγκάλιασε η απόγνωση. Η απόγνωση αυτή που σε σπρώχνει στα έγκατα της της, στα έγκατα της ύπαρξης σου.

Εκεί που το πυκνό σκοτάδι δεν έχει ελπίδα να γίνει φως. Εκεί που κατοικεί η εξαθλίωση. Εκεί που η ζωή σου αναμετριέται με τον θάνατο κάθε στιγμή. Εκεί που ήθελες να πας χωρίς να ξέρεις. Εκεί που ίσως ήξερες μα νόμιζες ότι μπορεί να μπαινοβγαίνεις. Μα δεν μπορείς!

Πολλά τα σκαλιά για να ανέβεις. Δεν έχεις δύναμη, δεν έχεις αντοχές. Απόγνωση και πάλι. Άλλη απόγνωση αυτή! Να δραπετεύσεις, να σπάσεις τα δεσμά. Επιτέλους που είναι το φως; Μπορείς; Θέλεις πραγματικά; Θέλεις να νικήσεις τον θάνατο! Να ζήσεις! Πολλά τα σκαλιά, αλλά κοίτα… Υπάρχει κάπου εκεί φως!».



«Δεν πνίγεις τη θλίψη στο αλκοόλ. Πνίγεσαι. Το αλκοόλ δεν σε κάνει να ξεχνάς, σε κάνει να θυμάσαι και σε ωθεί σε τέλμα. Στα μονοπάτια που οδηγούν σε κάθε μορφή κατάχρησης, μη περπατήσεις, μην οδηγήσεις τον εαυτό σου εκεί, γιατί η θλίψη σου θα μεγαλώσει μέχρι να σταματήσεις να αισθάνεσαι, να πάψεις να ζεις», τονίζει από την πλευρά του ο Νίκος Τσούκαλης.



Η Νατάσσα Ράγιου παιρνώντας το δικό της μήνυμα γράφει: "ΝΑ ΜΕΘΑΣ. Να μεθάς με τον ήλιο, με το φεγγάρι, με τα αστέρια, με τα παραμύθια, με τα όνειρα, με τη μουσική. Να μεθάς από αγάπη, από έρωτα, από πάθος. Να μεθάς από δημιουργία, από χαρά. Γιατί τότε γίνεσαι όμορφος ,νοιώθεις δυνατός, είσαι ζωντανός, σε θαυμάζουν.

ΜΗΝ ΜΕΘΑΣ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛ. Γιατί τότε συρρικνώνεσαι, γίνεσαι μικρός, είσαι αδύναμος. Ζαρώνεις. Ασχημαίνεις. Ξεφτιλίζεσαι. Σε λυπούνται. Σε προσπερνούν. Δεν είσαι εσύ. Δεν το πίνεις το αλκοόλ. ΣΕ ΠΙΝΕΙ. Σε αποσυντονίζει. Σου θολώνει το μυαλό. Σε υποδουλώνει. Σε χρησιμοποιεί. Σε σκοτώνει. Δεν το χρειάζεσαι".



«Αηδία, σήψη, λύπηση, αδιαφορία… μόνο αυτό μπορείς να προκαλέσεις πια. Στα μάτια των άλλων είσαι ένα άψυχο κουφάρι, ένα σαπισμένο σώμα που αιμορραγεί. Πρώτα, σκότωσες την ψυχή σου.

Μετά, κατέστρεψες το μυαλό σου. Τώρα απλώς κείτεσαι με βλέμμα καρφωμένο στο κενό. Τα ναρκωτικά δεν σου προσφέρουν τα όνειρα σου, σε στέλνουν στην κόλαση»γράφει από την πλευρά της η Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου.



Ο Αλέξης Σκαρμέας γράφει: «Η ζωή είναι εύκολη, δύσκολη, ανατρεπτική, απρόβλεπτη, δίκαιη, άδικη. Ότι και να ναι, είναι η ζωή σου. Ζήσε την όπως θέλεις. Κάνε ότι θέλεις. Μη τη καταστρέφεις όμως. Δεν σου αξίζει. Μη δίνεις χαρά σε κάποιους που μπορεί να θέλουν να σε δουν έτσι. Δεν τους αξίζει».



«Πρέζα δεν είναι μόνο αυτό που εισχωρεί με μία καρφωμένη σύριγγα στην πιο καλοθρεμμένη φλέβα σου. Πρέζα μπορεί να είναι και κάθε εμμονή που οδηγεί στην εξαθλίωση.

Κάθε τι που σε κάνει ανίσχυρο. Να το 'χουμε υπ' όψιν μας αυτό, σε κάθε βήμα της ζωής μας. Και να φέρνουμε στο νου μας τις εικόνες των ανθρώπων που καρφώνουν στις φλέβες της ζωής, τη σύριγγα του θανάτου» δηλώνει από την πλευρά του ο Κώστας Φλαμής.



Ο Γιώργος Δαράβαλης τονίζει: «Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει όταν το μυαλό είναι καθαρό. Τα ναρκωτικά είναι μια ατελείωτη φυλακή ψυχής, σώματος και μυαλού».



«Μια διαδρομή γεμάτη πόνο, με μισαλλοδοξία, οργή και θλίψη. Μια διαδρομή με καταχρήσεις, σκοτώνει τα όνειρα σου. Το αλκοόλ δεν λυτρώνει, σε παγιδεύει σ’ έναν εύπλαστο κόσμο χωρίς συναισθήματα, χωρίς εικόνες, χωρίς αρώματα.

Όλα είναι ίδια. Μουντά, άχρωμα, άοσμα, άγευστα. Η ζωή είναι όμορφη για να την κλείσεις σ’ ένα μπουκάλι με αλκοόλ» λέει από την πλευρά του ο Γιώργος Σιγαλός.



«Κακοποιημένη στην ψυχή και στο σώμα, σε μια μάχη που έδωσες για μια δόση. Έπαψες να δίνεις μάχες για τη ζωή σου και τώρα φλερτάρεις με τον θάνατο. Το σώμα σου δεν πονάει, η ψυχή σου νεκρή, μόνο στο βλέμμα σου διακρίνω την απόγνωση και τον φόβο.

Για την πρέζα τα κάνεις όλα. Τα ναρκωτικά σιγοσβήνουν το κερί που κρατάς. Κράτησε την φλόγα και ζήσε, μπορείς, αρκεί να το θες» τονίζει η Ελένη Βασιλοπούλου μιλώντας για τον εθισμό.
patrasevents.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *