ροή ειδήσεων

ΣΟΚ: Δεν θα πάει διακοπές το 2014 το 26% των Ελλήνων

Oι Έλληνες είναι αυτοί που επιλέγουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο τον τουριστικό προορισμό τους με βάση τις τιμές...

Ένας στους τέσσερις Έλληνες (26%) δεν σκοπεύει να πάει διακοπές φέτος λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 11%.

Επίσης, από την κοινοτική δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 11 Ιανουαρίου, προκύπτει ότι το 54% των Ελλήνων σκοπεύουν να πάνε διακοπές, αλλά θα προσαρμόσουν τα σχέδιά τους λόγω οικονομικών δυσκολιών (ακολουθούν οι Ιταλοί με 49% και οι Ιρλανδοί με 48%), ενώ μόνο το 10% των συμπολιτών μας δηλώνει ότι δεν θα επηρεαστεί από την κρίση και ως εκ τούτου δεν θα αναγκαστεί να τροποποιήσει τα σχέδιά του λόγω της οικονομικής κατάστασης (ακολουθούν οι Κύπριοι με 12%, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι Αυστριακοί με 75%, οι Γερμανοί με 74% και οι Δανοί με 72%).

Επίσης, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες (37%) είναι αυτοί που επιλέγουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο τον τουριστικό προορισμό τους με βάση τις τιμές και ακολουθούν οι Φινλανδοί με 36%.

Στο μεταξύ, το 39% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα πάει, μεν, διακοπές φέτος αλλά για λιγότερες μέρες σε σχέση με το 2013. Ακόμη, είναι αξιοσημείωτο ότι το 87% των Ελλήνων που θα πάνε φέτος διακοπές θα επιλέξουν ελληνικό προορισμό, ενώ στη χώρα τους θα παραμείνουν, επίσης, το 84% των Κροατών, το 81% των Ιταλών και το 80% των Βούλγαρων. Πάντως, οι Έλληνες (74%) και οι Κύπριοι (69%) είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες με τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ που δεν πήγαν διακοπές το 2013. Αντίστοιχα, μόνο το 8% του Σουηδών δηλώνει ότι δεν πήγε διακοπές τον περασμένο χρόνο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/2/14 12:45

    ΣΟΚ είναι οι καθημερινές λιποθυμίες των μαθητών λόγω ασιτίας, οι άστεγοι, οι άνεργοι και όσα μας επιβάλλουν τα τελευταία χρόνια και όχι που δεν θα πάμε διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/14 22:55

    τρεξτε να παρετε εορτοδανεια.....Πασχα ερχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *