ροή ειδήσεων

Και "πτωχευμένοι" τους αγοράζουμε - 4οι οι Έλληνες σε αγορές ακινήτων στην Τουρκία!

Τέταρτοι (!) σε αγορές ακινήτων στην Τουρκία κατά το 2013 είναι οι Έλληνες! Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο περιλαμβάνεται σε ρεπορτάζ του...
τουρκικού τύπου με βασικό θέμα, από τουρκικής πλευράς, ότι γενικά το 2013 η πώληση ακινήτων στους ξένους έφθασε στο ανώτατο επίπεδο των 11 τελευταίων ετών με πωλήσεις ακινήτων ύψους 3 δις δολαρίων. Οι ξένοι, αναφέρεται, αγόρασαν περισσότερο ακίνητα στην Αττάλεια (με 30%),στα Μούγλα (14%) , στην Κωνσταντινούπολη ( 11%) και στο Αϊδίνιο ( 11%), ενώ οι Γερμανοί βρίσκονται στην πρώτη θέση μεταξύ αυτών.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Birgun αναφέρει ότι την πρώτη θέση στις αγορές έχουν οι Γερμανοί με 51%, ακολουθούν οι Βρετανοί με 10%, οι Αυστραλοί με 10%, στο δε 5% παίρνουν σειρά οι Έλληνες.
H Birgun που έχει τον τίτλο «Εντός 11 ετών πουλήθηκαν στους ξένους ακίνητα αξίας ύψους 25 δις δολαρίων», γράφει ότι ενώ το σύνολο των πωλήσεων ακινήτων, κατά την περίοδο διακυβέρνησης από το κόμμα ΑΚΡ του κ. Ερντογάν έφθασε τα 25 δις δολάρια, οι δαπάνες των ξένων για τον τουρισμό έφθασαν το 13%.

Τονίζεται ακόμα ότι με τις διευκολύνσεις που έγιναν στις διαδικασίες για τις πωλήσεις, αυξήθηκε ο αριθμός αυτών που αγοράζουν ακίνητα. Οι πωλήσεις, που είχαν περάσει σε στασιμότητα το 2009, άρχισαν να αυξάνονται το 2010. Οι πωλήσεις μειώθηκαν και πάλι κατά το 2011, ενώ έφθασαν στο αποκορύφωμά τους το 2013, περνώντας τα 3 δις δολάρια.

Παρατηρήθηκε ότι το 2013 οι πωλήσεις ακινήτων στους ξένους αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο κατά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *