ροή ειδήσεων

Ποινή "χάδι" σε τούρκους δουλέμπορους που έπνιξαν 63 ψυχές

Επιμέλεια: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Καυστικός και επικριτικός είναι ο τουρκικός τύπος με την ποινή που επέβαλε τουρκικό δικαστήριο στον καπετάνιο....
<<δουλεμπορικού>> και διακινητή παράνομων λαθρομεταναστών που έπνιξε στο Αιγαίο 63 άτομα που πριν δύο χρόνια ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη!
«Για κάθε ψυχή 3 μήνες», γράφει ενδεικτικά η Posta για τις ποινές των 8 Τούρκων που δικάστηκαν, όταν πριν δύο χρόνια προσπάθησαν να μεταφέρουν με πολυτελές σκάφος 63 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων τα 36 παιδιά, στην Ελλάδα και τα οποία τελικά πνίγηκαν. Το Δικαστήριο, γράφουν οι εφημερίδες, καταδίκασε τον ήδη κρατούμενο Μπουρχάν Γιλμάζ, σε ποινή φυλάκισης 20 ετών και τους βοηθούς του, Μουσταφά Μουτζούκ σε 12 χρόνια και 6 μήνες και τον Χατζητζομπάν σε ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Ιδού άλλοι σχετικοί τίτλοι :

- «Το αντίτιμο των 63 ψυχών, 20 χρόνια» (Cumhuriyet )

- «20 χρόνια ποινή φυλάκισης για 63 θανάτους» (Milliyet).

- «20 χρόνια ποινή φυλάκισης στον καπετάνιο για τους 63 θανάτους λαθρομεταναστών» (Turkiye).

-«Πνίγηκαν 63 λαθρομετανάστες και ο καπετάνιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών» (VATAN).

Με παρόμοιους τίτλους αναφέρονται στο θέμα οι εφημερίδες Star, Aksam, Birgun και Bugun.

Ας τα δουν οι ''φίλοι'' που κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν βοηθάει του παράνομους μετανάστες: Ποιοι τους στέλνουν στο θάνατο, ποιοι κερδίζουν από την <<επιχείρηση>> και μετά όλους αυτούς τα δικαστήρια τους <<χαϊδεύουν>>, δεν το ερευνούν...


Προς επίρρωση ιδού σημερινό δημοσίευμα της Aksam που με τον τίτλο «Συνελήφθησαν 67.000 λαθρομετανάστες», γράφει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν στην Τουρκία έφθασε τις 67.000. Την 1η θέση έχουν οι Σύριοι με 23.000, ενώ μεταξύ των λαθρομεταναστών υπάρχουν 12.000 από τη Μπούρμα και 11.000 από την Παλαιστίνη.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η γεωγραφική θέση της Τουρκίας κάνει τους λαθρομετανάστες να την επιλέγουν για τη μετάβαση στην Ευρώπη. Προσπαθούν με φουσκωτές λέμβους και με σκάφη παλιά, να μεταβούν από τα παράλια του Αιγαίου στην Ελλάδα και πολλοί χάνουν τη ζωή τους στο δρόμο, γράφει. Ο αριθμός των λαθραίων Τούρκων που συνελήφθησαν στα σύνορα,προσθέτει, έφθασε μόλις τους 3.544.

Τι κρύβουν οι Τούρκοι

Φυσικά δεν λέει λέξη για τους επιπλέον πολλές δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που δεν τους συλλαμβάνουν αλλά τους ...εκμεταλλεύονται οι διακινητές - προφανώς με την ανοχή αξιωματούχων - και τους στέλνουν στην Ελλάδα, παλιότερα από τον Εβρο ( για να ελέγχουν και τα ναρκοπέδια) και τώρα, λόγω ...φράχτη, από τα νησιά! Και επίσης δεν λέει λέξη για ...τα 2-10.000 δολάρια κατά κεφαλήν που παίρνουν οι Τούρκοι διακινητές για να τους σπρώξουν με σαπιοκάραβα , με άσχημες συνθήκες στον θάνατο.

Επαναλαμβάνουμε: Ας τα δουν όλα αυτά οι ''φίλοι'' στην Ευρώπη και στις διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις που κατηγορούν συλλήβδην την Ελλάδα ότι δεν βοηθάει του παράνομους μετανάστες: Ποιοι τους στέλνουν στο θάνατο, ποιοί κερδίζουν από την <<επιχείρηση>> και ποιους μετά τα δικαστήρια τους <<χαϊδεύουν>>, δεν το ερευνούν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *