ροή ειδήσεων

"Παιχνίδια" Βενιζέλου με τα μεταλλαγμένα

Την μια φορά ψηφίζει κατά της εισαγωγής της επίμαχης κλαλλιέργειας και την άλλει "λάμπει" δια της απουσίας της υπογραφής του σε επιστολή για απόσυρση της πρότασης τςη επιτρόπου Υγείας...

Μετά την απόφαση της 11ης Φεβρουαρίου, οπότε 19 από τους 28 υπουργούς (ανάμεσά τους και ο κ. Βενιζέλος) καταψήφισαν την έγκριση της επίμαχης καλλιέργειας, ο κ. Βενιζέλος απεμπόλησε την εξουσία που είχε, προκειμένου να πετάξει στο καλάθι των απορριμμάτων τις εισηγήσεις για εισαγωγή μεταλλαγμένων τροφίμων στην παραγωγή της Ευρώπης.

Πρόσφατα, 12 υπουργοί της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και ο Κύπριος υπουργός, συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία καλούν την επίτροπο Υγείας να αποσύρει την πρόταση της Επιτροπής υπέρ της καλλιέργειας του μεταλλαγμένου αραβόσιτου. Από τις υπογραφές έλαμπε με την απουσία της αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καυτηρίασαν τη στάση του Ελληνα προεδρεύοντος υπουργού ως απόλυτα αρνητική στην υπόθεση αυτή. Στελέχη τους μίλησαν για πρωτοφανή και περίεργη αδράνεια του Ελληνα υπουργού να αναλάβει πρωτοβουλία, εκφράζοντας τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των Ευρωπαίων πολιτών και των οργανώσεων προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής μεταλλαγμένων επιχειρούν να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη και να παρακάμψουν τις αντιστάσεις των κυβερνήσεων στην αδειοδότηση μιας γενικευμένης παραγωγής.

Η επιφυλακτικότητα και κυρίως η προφανής αδράνεια του κ. Βενιζέλου στην υπόθεση αυτή προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν τηρήσει ώς τώρα σταθερή, αρνητική στάση απέναντι στην προσπάθεια επιβολής των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.

Ο κ. Βενιζέλος και η ελληνική κυβέρνηση οφείλουν λοιπόν να αφήσουν κατά μέρος τις ασκήσεις ισορροπίας σ' ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Και να ευθυγραμμιστούν με την πλειονότητα των ευρωπαϊκών λαών και κρατών που έχουν υψώσει μέτωπο απέναντι στη γενετικά τροποποιημένη ζωή.
Πηγή: enet.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/2/14 19:19

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΜΑΕΙΠΑ ΦΥΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΠΟΡΟ ΒΡΗΤΕ ΟΠΟΥ ΒΡΗΤΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΒΒΑΡΕΛΙΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΑΚΙ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΩΜΑ ΚΛΠ ΘΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *