ροή ειδήσεων

Ασύλληπτο το δράμα στο Φαρμακονήσι - Άλλα τρία πτώματα μεταξύ των οποίων και ένα μωρό

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και με τη συνδρομή της ειδικής μονάδας καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανασύρθηκαν.... από βάθος 73 μέτρων οι σοροί άλλων τριών μεταναστών, από το βυθισμένο τουρκικό αλιευτικό σκάφος στο Φαρμακονήσι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Ρόδο για νεκροψία-νεκροτομή.

Η όλη επιχείρηση έγινε παρουσία της ανακρίτριας της Κω, καθώς και ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Η πρώτη σορός ανήκει σε γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών, η δεύτερη σε αγόρι ηλικίας περίπου 10 ετών και η τρίτη σε αγοράκι βρέφος ηλικίας περίπου 1 έως 2 ετών.

Σήμερα έγινε και επιχείρηση ανέλκυσης του αλιευτικού σκάφους με τη βοήθεια της φρεγάτας «ΘΕΤΙΣ» του Πολεμικού Ναυτικού. Το σκάφος πρόκειται να μεταφερθεί στο λιμάνι της Λέρου.

Είχε εντοπιστεί πριν από 10 μέρες, σε βάθος 73 μέτρων. Τότε, οι δύτες, είχαν βρει μέσα σε μικρό χώρο του τουρκικού σκάφους, τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων (άνδρας, γυναίκα και δύο παιδιά) τις οποίες και ανέσυραν. Στον ίδιο χώρο είχαν εντοπιστεί και οι υπόλοιπες σοροί (αυτές που ανασύρθηκαν τώρα) αλλά τότε, δεν ήταν εφικτό να ανασυρθούν...

Υπενθυμίζεται ότι το αλιευτικό με τους μετανάστες είχε εντοπιστεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή να βρίσκεται σε κίνδυνο και στην προσπάθεια πλωτού του Λιμενικού να το ρυμουλκήσει προς το Φαρμακονήσι,
δύο από τους μετανάστες, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσαν στη θάλασσα. Τότε οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει, μετακινήθηκαν πάνω στο αλιευτικό, με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει.

Δεκαέξι άτομα διασώθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ είχαν χάσει τη ζωή τους 8 παιδιά και 3 γυναίκες.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάσυρση των σορών έχει ήδη ενημερωθεί το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ύστερα από πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *