ροή ειδήσεων

ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο πολιτικός φορέας των ενωμένων Ελλήνων «Εμπρός Ελλάδα» συστρατεύεται στον αγώνα των φοιτητών στα δίκαια αιτήματα τους καταθέτοντας πολιτική πρόταση στους υπευθύνους του υπουργείου παιδείας....

Η παιδεία είναι συσχετισμένη και συνυφασμένη με τον πολιτισμό του κάθε έθνους-κράτους και
παράγει τα μέλλοντα υπόβαθρα πολιτισμικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι της κοινωνίας, υπό αυτήν την λογική τα παιδιά μας δικαιούνται την μέγιστη προσφορά και αλληλεγγύη από την πολιτεία.

Οπότε ως συνυφασμένοι σύνδεσμοι ο πολιτισμός με την παιδεία μπορούν και να συνυπάρχουν και να αλληλοϋποστηρίζονται, και εννοούμε την ανταποδοτική οικονομική επένδυση του υπουργείου πολιτισμού στην παιδεία.
Έτσι έχουμε τα εστιατόρια και κυλικεία που σήμερα εντάσσονται στην αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων να μην μπορούν να υποστηριχθούν πλέον από αυτό, με αποτελέσματα να έχουμε τριτοκοσμικές καταστάσεις για τα παιδιά μας.

Και αφού δεν μπορούν να υποστηριχθούν απο το υπουργείο παιδείας και σκοπεύουν να κόψουν κονδύλια από την σίτιση των φοιτητών, να ενταχθούν στο υπουργείο Πολιτισμού με χρήματα που θα εκταμιεύονται από τις εισπράξεις των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων,για παράδειγμα η νήσος Ρόδος παράγει πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της,τα οποία αποστέλλονται στην Αθήνα στο υπουργείο πολιτισμού με τελικό αποδέκτη το γενικό ταμείο του κράτους,αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να μένουν στα ταμεία του νησιού', δήμου η περιφέρειας εκταμιεύοντας τα' σε ειδικό ταμείο για της ανάγκες της παιδείας στα Δωδεκάνησα, με αυτόν τον τρόπο πάντα θα υπάρχουν χρήματα για σίτιση και δωρεάν πραγματικά παιδεία.

Εμείς που οραματιζόμαστε μια Ελλάδα με δυνατές δομές στις σχέσεις κράτους πολίτη και δυνατά θεμέλια παιδείας βασιζόμενοι στην πολιτιστική μας κληρονομιά που μας χάρισαν οι πρόγονοι μας, που δυστυχώς περιμένει στην χρόνο ιματιοθήκη αναξιοποίητη και υποβαθμισμένη, θέλουμε και θα διεκδικήσουμε στο άμεσο μέλλον την γενική αναδιάρθρωση της παιδείας προς όφελος των μελλουσών γενεών των Ελλήνων.

Γιατί εμείς στο Εμπρός Ελλάδα πιστεύουμε πως η εθνική ανασυγκρότηση και εθνική υπερηφάνεια μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πραγματική Ελληνική παιδεία.

Τοπική οργάνωση Δωδεκανήσου
Εμπρός Ελλάδα



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *