ροή ειδήσεων

Αίσχος! Δολοφονούν τα αδέσποτα στο Σότσι εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων!

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι
, οι αρχές πραγματοποιούν επιχείρηση... εξόντωσης των αδέσποτων σκύλων θεωρώντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού τους.

Χιλιάδες αδέσποτα περιπλανιούνται στους δρόμους του Σότσι και επί σειρά ετών απολάμβαναν τη φροντίδα μεταναστών εργατών στα εργοτάξια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, οι οποίοι τα τάιζαν, ενώ τα χρησιμοποιούσαν και ως φύλακες.
Ωστόσο, οι εργάτες έφυγαν μετά την ολοκλήρωση των έργων αφήνοντας πίσω τους τούς αδέσποτους σκύλους.
Παρότι ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί εξαιτίας των "επιχειρήσεων απομάκρυνσης των σκύλων" –δηλαδή της εξόντωσής τους– αρκετά αδέσποτα εξακολουθούν να κυκλοφορούν γύρω από το Ολυμπιακό Πάρκο και από τα συγκροτήματα που θα φιλοξενούν τις ολυμπιακές αντιπροσωπείες.

Ο Αλεξέι Σορόκιν, επικεφαλής της εταιρείας Basya Services, η οποία δραστηριοποιείται στην αποπαρασίτωση κατοικιών κι εδρεύει στο Σότσι, αποκάλυψε πως έχει υπογράψει σύμβαση με την οργανωτική επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων για να "απομακρύνει" από τους δρόμους της πόλης τους αδέσποτους σκύλους.

Ο Σορόκιν δηλώνει ανήσυχος ότι μπορεί κάποιος αδέσποτος σκύλος να περάσει από τα μέτρα ασφαλείας μέσα στους χώρους διεξαγωγής των Αγώνων κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή. Μάλιστα επισημαίνει ότι αυτό συνέβη την περασμένη εβδομάδα σε μία από τις πρόβες της τελετής έναρξης.

"Μπορώ να αντιληφθώ ότι η πόλη θέλει να είναι καθαρή για τους προσκεκλημένους των Ολυμπιακών αλλά δεν αποτελούν λύση οι μαζικές δολοφονίες", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Όλγκα Νοσκόβετς.
Σε πολλές περιοχές της Ρωσίας υπάρχει υπερπληθυσμός αδέσποτων σκύλων και γάτων και οι αρχές υποστηρίζουν ότι πρέπει να απαλλαγούν από αυτούς για λόγους δημόσιας υγείας και ασφαλείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Νοσκόβετς το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή ενός προγράμματος στειρώσεων. Πολλοί Ρώσοι δεν μπορούν να καταβάλουν το απαιτούμενο κόστος της στείρωσης –περίπου 85 δολάρια– των κατοικιδίων τους.

Οι ακτιβιστές των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων, που έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες κατά της επιχείρησης εξόντωσης, προσπαθούν να συγκροτήσουν καταφύγια για τα αδέσποτα.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *