ροή ειδήσεων

Την άνοιξη οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Την άνοιξη αναμένεται να ανοίξουν τα φτερά τους τα πρώτα υδροπλάνα στην χώρα μας... εκτελώντας πτήσεις από και προς ελληνικά νησιά.

Το «πράσινο» φως για τη λειτουργία υδατοδρομίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας έδωσε εγκύκλιος του υπουργείου Ναυτιλίας, που προβλέπει ειδικό χώρο σε κάθε λιμάνι για την κατασκευή υδατοδρομίων.

Ήδη πολλοί Οργανισμοί Λιμένος αλλά και δημοτικά λιμενικά ταμεία έχουν ζητήσει άδεια για τη λειτουργία υδατοδρομίων και τη χρήση υδροπλάνων. Συγκεκριμένα ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας έχει ζητήσει την αδειοδότηση τεσσάρων υδατοδρομίων τα οποία αφορούν την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Ερείκουσα και τους Οθωνούς. Επίσης άδεια για υδατοδρόμιο έχουν ζητήσει ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, το δημοτικό λιμενικό ταμείο Σκύρου, το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου και το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ζακύνθου.

Μάλιστα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, έχουν ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς ώστε να οριστικοποιήσουν το πλάνο, για τη λειτουργία υδατοδρομίων και τη χρήση υδροπλάνων σε όλη τη χώρα.

Τουρισμός
«Η υλοποίηση των υδατοδρομίων και ο ερχομός των υδροπλάνων δημιουργεί μία νέα αγορά για τον τουρισμό, τις μεταφορές και την πολιτική της Νησιωτικότητας», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι «τα υδροπλάνα μπορούν να δώσουν ώθηση στα νησιά, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς, τόσο για τους κατοίκους των νησιών όσο και τους τουρίστες».

Η «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.» δηλώνοντας το επενδυτικό της ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και λειτουργία υδατοδρομίων έχει καταθέσει ήδη προσφορές για 112 υδατοδρόμια. Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης για αρκετά υδατοδρόμια, έτσι ώστε να προλάβει την τουριστική περίοδο του 2014. Μάλιστα στοχεύει μέχρι το τέλος του 2015 να έχει ολοκληρώσει δίκτυο πέραν των 115 υδατοδρομίων.
Μαρία Μόσχου

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *