ροή ειδήσεων

Τρίχρονο παιδί κινδυνεύει να χάσει το φως του από το... κλεισιμο του ΕΟΠΥΥ

Δεν μπορεί να ταξιδέψει στο Λονδίνο για χειρουργείο επειδή δεν υπάρχει επιτροπή να δώσει την έγκριση!...

Το παιδάκι είναι από το Ηράκλειο και όπως διαβάζουμε στο CretaLive, πρέπει να μεταφερθεί στο Λονδίνο για ένα επείγον χειρουργείο στα μάτια κι όμως δεν μπορεί, επειδή έκλεισε ο... ΕΟΠΥΥ.

Η απίστευτη αυτή ιστορία έρχεται στο “φως” δύο ημέρες μετά το κλείσιμο του Οργανισμού και με τις κυβερνητικής διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας κίνδυνος ασθενούς.

Το τριών ετών παιδί, πάσχει από το σύνδρομο Wagr, ένα σπάνιο σύνδρομο στην Ελλάδα, που δημιουργεί προβλήματα στα μάτια και τα νεφρά.

“Πριν από δύο χρόνια είχε χειρουργηθεί και πάλι στο Λονδίνο ωστόσο χρειάζεται νέο χειρουργείο καθώς επέστρεψε η έντονη πίεση στο ματάκι του η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί με κολλύρια”, λέει στο cretalive, η μητέρα του παιδιού.
Το νέο ραντεβού ορίστηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου στις 5 Μαρτίου όπου – όπως εξηγεί η μητέρα – θα τοποθετηθεί βαλβίδα στον οφθαλμό “για να σώσουμε την μειωμένη όρασή του”.

Μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το ταξίδι όμως είναι ο ΕΟΠΥΥ.

“Εμείς έχουμε όλα τα χαρτιά, όπως ακριβώς μας τα ζήτησαν από τον ΕΟΠΥΥ πριν κάποιο καιρό. Είχαμε ρωτήσει την διαδικασία και μας είπαν ότι πρέπει να πάμε όλα τα έγγραφα επικυρωμένα αλλά και τα χαρτιά που μας έστειλε ο γιατρός από το Λονδίνο, μεταφρασμένα – με δικά μας έξοδα. Τα ετοιμάσαμε όλα και τα στείλαμε στον ΕΟΠΥΥ. Μένει μόνο ένα χαρτί από το νοσοκομειό του Λονδίνου. Αυτό που θέλουμε είναι να περάσουν από την αρμόδια επιτροπή και μετά είμαστε έτοιμοι για να φύγουμε”, επεσήμανε η μητέρα του παιδιού.

Το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ έκλεισε “μπλόκαρε” και όλη την διαδικασία με τους γονείς να παίρνουν αόριστες απαντήσεις από τους αρμόδιους.

“Ο ΕΟΠΥΥ έκλεισε και Επιτροπή πλέον δεν υπάρχει. Το μόνο που μας λένε είναι στείλτε τα χαρτιά σας και θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά μας από τον Δεκέμβριο και μας έχουν στο φλου. Πρέπει να γίνει η έγκριση από τους γιατρούς για να φύγουμε αλλιώς δεν μπορούμε”, υπογραμμίζει η μητέρα του παιδιού.


Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ


Σύμφωνα με το CretaLive, από το πρωί η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ψάχνει εναγωνίως να βρει τα στοιχεία για το συγκεριμένο θέμα ώστε να μην μείνει το παιδί χωρίς την εγχείρηση που τόσο έχει ανάγκη.

“Δεν υπάρχει θέμα το παιδί να μην φύγει. Με εντολή προέδρου θα πάει στο Λονδίνο και θα κάνει την εγχείρησή του εφόσον όλα τα χαρτιά κατατεθούν”, αναφέρουν πηγές από το γραφείο του προέδρου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, μένει μόνο ένα χαρτί για να συμπληρωθεί η αίτηση της οικογένειας του παιδιού.

Την ίδια ώρα, στον ΕΟΠΥΥ απορούν για την αίτηση της οικογένειας στον Οργανισμό καθώς δεν την βρίσκουν.

“Δεν έχουμε βρει καμία αίτηση και δεν ξέρουμε ακριβώς πού την έκαναν οι γονείς. Πρέπει να γίνει στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Μπορεί να έχουν κλείσει οι μονάδες αλλά οι περιφερειακές λειτουργούν ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις όπως επίσης λειτουργούν και οι Επιτροπές”, επεσημαίνουν κύκλοι του ΕΟΠΥΥ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *