ροή ειδήσεων

ΑΠΟΨΕ: Οι «Πρωταγωνιστές» στο «νησί των ναυαγών»

Κανονικά θα μεταδοθεί η έρευνα των «Πρωταγωνιστών» στο «νησί των ναυαγών» την Τρίτη 18/2, παρά την προσπάθεια της δικαστικού από την Κω.... κ. Αντιγόνης Σταμολέκα, «επειδή είναι εν πλήρει εξελίξει η κύρια ανάκριση», να εμποδίσει τη μετάδοση. Στο δελτίο Τύπου για το περιεχόμενο της έρευνας αναφέρονται τα εξής:

Το ρεπορτάζ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, άρχισε για τους «Πρωταγωνιστές» λίγο μετά τη βύθιση του τουρκικού σκάφους «Conzuru», στις 20 Ιανουαρίου. Ξεκινήσαμε με τους μετανάστες που επέζησαν. 13 Αφγανοί και 2 Σύριοι – 13 άντρες, μια γυναίκα, ένα μωρό. Τους βρήκαμε στην Αθήνα, φιλοξενούμενους σε έναν ξενώνα. Περάσαμε δυο μέρες μαζί τους. Αμέσως μετά φύγαμε για το Φαρμακονήσι. Λέρο δηλαδή, και από εκεί με «φουσκωτό» για την «Φαρμάκω» – έτσι λένε οι ντόπιοι ψαράδες το «νησί των ναυαγών». Η «στρατιωτική φρουρά» του μικρού αυτού νησιού ήταν που εντόπισε το μικρό σκάφος, σταματημένο, να θαλασσοδέρνεται στα κύματα, ύψους –εκείνο το βράδυ– σχεδόν 2 μέτρων. Η παραμονή μας στην περιοχή διήρκεσε τρεις μέρες.

Αντιδράσεις για την προσπάθεια παρεμπόδισης μετάδοσης της εκπομπής προήλθαν από τα πολιτικά κόμματα, που κατήγγειλαν αυτή την ενέργεια προληπτικής λογοκρισίας, ενώ το Associated Press συνέδεσε την είδηση με την κατά 14 θέσεις πτώση της Ελλάδας στη λίστα της ελευθερίας του Τύπου (βρισκόμαστε πλέον στην 99η θέση σε 180 χώρες ), με τις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε δημοσιογράφους και με το κλείσιμο της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση. Με ανακοίνωσή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει τα εξής:

Το ρεπορτάζ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ξεκίνησε από τους «Πρωταγωνιστές» λίγο μετά τη βύθιση του τουρκικού σκάφους«Conzuru», στις 20 Ιανουαρίου. Έχουμε μιλήσει με μετανάστες που διασώθηκαν, καθώς επίσης και με άντρες του Λιμενικού που επέβαιναν εκείνο το βράδυ στο διασωστικό σκάφος. Επισκεφθήκαμε βέβαια τη Λέρο, το Φαρμακονήσι καθώς και τον τόπο του ναυαγίου και συνομιλήσαμε με ψαράδες, φαντάρους αλλά και πολίτες που ζουν καθημερινά αντίστοιχα περιστατικά. Για την προσέγγιση των «επίμαχων περιοχών» είχαμε πάρει άδειες από τις στρατιωτικές και λιμενικές αρχές. Η έρευνα είναι στην τελική της φάση και το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι οι τηλεθεατές θα την δουν ολοκληρωμένη, το βράδυ της Τρίτης, στο Mega. Αλίμονο, αν οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν την άδεια των δικαστών για να ερευνήσουν ένα θέμα. Τότε, για να μιλήσουμε μόνο για τους «Πρωταγωνιστές» δεν θα είχαμε κάνει εκπομπή ούτε για την Μαρφίν, ούτε για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, ούτε για τον Παύλο Φύσσα ούτε για την συμμορία Locοs της Χίου ούτε για τους VIP κρατούμενους της κρίσης.

Οι «Πρωταγωνιστές» μεταδίδονται από το MEGA την Τρίτη 18/2 στις 23:30.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *