ροή ειδήσεων

Σεισμογενή τόξα - Σεισμογενείς φόροι

Αν κάποιος παρατηρήσει καθημερινά τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες καταγραφής σεισμών
στην Ελληνική Επικράτεια θα μείνει εμβρόντητος από τα σμήνη των σεισμών που καταγράφονται όλο το 24ωρο στην πατρίδα μας...

Μάλιστα αν είναι και λίγο προσεκτικός θα διαπιστώσει εύκολα ότι η πλειοψηφία των σεισμικών γεγονότων διατρέχει συγκεκριμένους άξονες και περιοχές.

Έτσι έχουμε το Ελληνικό τόξο ξεκινώντας μάλιστα από την Κεφαλονιά, διασχίζει το νότιο Ιόνιο ανατολικά της Πελοποννήσου και περνώντας νότια της Κρήτης καταλήγει στη Ρόδο. Είναι το όριο επαφής και σύγκλισης της αφρικανικής με την ευρασιατική λιθοσφαιρική πλάκα, που η πρώτη βυθίζεται με ταχύτητα περίπου 4,5 εκατοστών τον χρόνο κάτω από τη δεύτερη, και είναι αυτή η τιτάνια «μάχη» των πλακών στο Νότιο Αιγαίο η κύρια αιτία εκδήλωσης των περισσότερων σεισμών στην Ελλάδα.

Την λιθοσφαιρική πλάκα της Aνατολίας, η οποία περιλαμβάνει το γνωστό ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο έχει δύο κύρια τμήματα, το Βόρειο και το Νότιο τμήμα και που έδωσε το μεγάλο σεισμό στις 17 Αυγούστου 1999, κινείται με γρήγορο ρυθμό με δυτική κατεύθυνση επηρεάζοντας τον Ανατολικό Ελληνικό χώρο, ιδίως το Aιγαίο πέλαγος.

Παράλληλα, έχουμε και το ηφαιστειακό τμήμα της Ελλάδας που απαρτίζεται από διάφορα ενεργά ηφαίστεια. Το τμήμα που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον από τεκτονικής άποψης, είναι αυτό στο βόρειο Αιγαίο, το οποίο έχει βάθος περίπου 1500 μέτρα και η τάφρος του φθάνει μέχρι τη θάλασσα του Μαρμαρά.Οι περισσότεροι σεισμοί γίνονται εκεί που οι πλάκες της γης ενώνονται, όπου υπάρχουν ρήγματα μικρά και μεγάλα και στις ηφαιστιογενείς περιφέρειες.

Στην διαδρομή αυτών των σεισμογενών τόξων βρίσκονται και τα γεωλογικά αντίκλινα μέσα στα οποία είναι εγκιβωτισμένα τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα που είναι το μήλον της έριδος των τοκογλυφικών ακρίδων .

Και ενώ όλη η Ελλάδα κουνιέται στα ρίχτερ την στιγμή που καθημερινά βιώνει την μνημονιακή πραγματικότητα μέσα στην οποία την παγίδεψαν οι άθλιοι τοκογλύφοι, στέκεται μετέωρη και αφουγκράζεται το μέλλον με αξιοπρέπεια και προσμονή.

Τους Σεισμούς τους καταλαβαίνουμε , τα Ρίχτερ όμως της υποκρισίας, του ψέματος και της μεθοδευμένης απαξίωσης της χώρας μας δεν μπορούμε πλέον να τα ανεχτούμε.

Δύο ειδήσεις με διαφορά ενός 24ωρου που κουμπώνουν τόσο ωραία και δείχνουν αυτό που μεθοδεύεται με τόση μαεστρία πίσω από τις πλάτες μας.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

«Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild, σε ρεπορτάζ σχετικά με την πρόσφατη πρόταση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας περί συμβολής των ίδιων των πολιτών στη διάσωση μιας χώρας που βρίσκεται σε κρίση.

«Ήδη το συνηθίσαμε: εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους χρεοκοπημένους Έλληνες. Η δικαιολογία: Προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και είναι οικονομικά τελειωμένοι. Ωστόσο η αλήθεια μοιάζει να είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς!», αναφέρει η εφημερίδα και παραπέμπει σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι «ενώ ένα γερμανικό νοικοκυριό κατά μέσο όρο διαθέτει 51.400 ευρώ, οι Έλληνες εμφανίζονται με 101.900 ευρώ, έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς! http://www.newsbeast.gr/

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού εξέφρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Die Linke. Σε γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει η Ζάρα Βάγκενκνεχτ, πρώτη αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αποκαλεί τη γερμανική κυβέρνηση συνήγορο των Ελλήνων εκατομμυριούχων και εναντιώνεται στη νέα κίνηση σωτηρίας των τραπεζών και των πλουσίων Ελλήνων. Η Βαγκενκνέχτ υποστηρίζει την πρόταση της Bundesbank για εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου.: http://www.newsbomb.gr

Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτές τις δύο ειδήσεις;

Και γιατί μας προετοιμάζουν;

Αφού όλοι οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς να πληρώσουν αποκλειστικά οι Έλληνες. Έτσι μετά τα χαράτσια θα μας θεσμοθετήσουν και κεφαλικούς φόρους αλα Τουρκοκρατία.

Τελικά τα ρίχτερ είναι πιο ακίνδυνα μπροστά στους σεισμογενείς φόρους που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Υπάρχει όμως και ΘΕΟΣ.

Είναι τόση η αδικία σε βάρος της πατρίδας που η αιματοποτισμένη γη της τραντάζεται και αδημονεί να διώξει αυτούς που την εποφθαλμιούν.

Κούνα- κούνα τελικά θα ξυπνήσουμε και τότε θα καταλάβουν οι τοκογλύφοι τι σημαίνει Παλλαικός Δημοκρατικός Σεισμός σε μία κατεξοχήν Πολιτισμική και Ηρωική ¨σεισμογενή¨ χώρα σαν την Ελλάδα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *