ροή ειδήσεων

Η Γερμανία παίρνει στα χέρια της την ουκρανική κρίση.

Toυ Γ. Δελαστίκ

Θριαμβευτικοί ήταν οι τόνοι του εξάστηλου τίτλου της δεύτερης σελίδας της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» στο φύλλο της που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Δευτέρας: «Η Γερμανία παίρνει στα ...

χέρια της την ουκρανική κρίση»!

«Η Ανγκελα Μέρκελ επρόκειτο να δεχτεί τους δύο κύριους αντιπάλους του Βίκτορ Γιανουκόβιτς» πληροφορούσε τους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες της ο επίσης εξάστηλος υπότιτλος, καθώς η εφημερίδα είχε τυπωθεί δύο – τρείς ώρες πριν πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Η ανταπόκριση της γερμανικής εφημερίδας από το Βερολίνο άρχιζε διθυραμβικά: « Η θέληση της Γερμανίας να επιβεβαιωθεί στη διπλωματική σκηνή αρχίζει από την ανατολική γειτονιά της… Ο Βιτάλ Κλίτσκο και ο Αρσένι Γιατσενιούκ ( του κόμματος της φυλακισμένης αντιπάλου του Ουκρανού Προέδρου Γιανουκόβιτς, Γιούλια Τιμοσένκο) είχαν ήδη προσκληθεί την 1η Φεβρουαρίου στη συνδιάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Είναι άξιο αναφοράς «ότι τότε είχαν συναντήσει τον Αμερικάνο Υπουργό Εξωτερικών Φράνκ-Βάλτερ Σταινμάγερ και τον γάλλο ομόλογό τους Λοράν Φαμπιούς» τόνιζε η γαλλική εφημερίδα.

Σε περίοπτη θέση στην ίδια σελίδα η Μόντ είχε έναν ακόμη εντυπωσιακό τίτλο: «Η Γερμανία βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης ενός κύρους που θα την κάνει τον πιλότο της ευρωπαικής διπλωματίας;»

Δώδεκα ώρες αργότερα, την Τρίτη το πρωί, ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Τάιμς της Νέας Υόρκης που αναφερόταν στην Ουκρανία εμφάνιζε τη σύγκρουση εκεί ως διελκυστίνδα ανάμεσα στη γερμανική και στη ρωσική πολιτική: « Η Ρωσία χρησιμοποιεί τη βοήθεια για να αποκρούσει την κίνηση του Βερολίνου στην Ουκρανία», υπογράμμιζε.

Το ρεπορτάζ της κορυφαίας αμερικανικής εφημερίδας άρχιζε εξαίροντας τη γερμανική ανάμειξη στην Ουκρανία: «Καθώς η Γερμανία ξεδίπλωσε μια ασυνήθιστα υψηλού επιπέδου υποδοχή των δύο κύριων ηγετών της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία τη Δευτέρα, η Ρωσία έκανε μια αντιπαραθετική κίνηση στην πολιτική διελκυστίνδα με μια χρηματική χειρονομία υποστήριξης της κυβέρνησης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Στο Βερολίνο η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε στην καγκελαρία την πρώτη γνωστή συνομιλία της με τους δύο Ουκρανούς πολιτικούς, τον Αρσένι Γιατσενιούκ και τον Βιτάλι Κλίτσκο.. Η Μέρκελ συναντήθηκε για περισσότερη από μια ώρα με τους Ουκρανούς οι οποίοι εξέφρασαν και οι δύο ευγνωμοσύνη για την προσοχή της πιο σημαντικής εθνικής ηγέτιδος της Ευρώπης πριν κατευθυνθούν σε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Φράνκ- Βάλτερ Σταινμάγερ» ανέφερε το ρεπορτάζ των Ταιμς της Νέας Υόρκης.

Εντυπωσιάζει επίσης η σύμπτωση ότι τόσο η γαλλική Μόντ όσο και οι αμερικανικοί Νιου Γιορκ Τάιμς ανέφεραν το πασίγνωστο φυσικά σε εκατομμύρια Γερμανούς , αλλά παντελώς άγνωστο σε εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους γεγονός ότι από την αρχή της ουκρανικής κρίσης ο Βιτάλι Κλίτσκο έχει… καθημερινή στήλη στη Μπίλντ, τη μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα της Γερμανίας, αν και κατωτάτου όντως επιπέδου, χυδαίου πολιτικού χαρακτήρα. Αυτό όμως που χτυπάει στο μάτι είναι η παρείσφρηση της ασήμαντης λέξης γνωστής για τις συνομιλίες της Μέρκελ με τους Ουκρανούς Κλίτσκο και Γιατσενιούκ.

Για τον έμπειρο αναλυτή αυτό σημαίνει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ενημερώσεις τους Τάιμς της Ν. Υόρκης πως έχουν προηγηθεί και μυστικές συναντήσεις της Μέρκελ με τους Ουκρανούς ηγέτες της αντιπολίτευσης και η αμερικανική εφημερίδα καρφώνει τους Γερμανούς με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο!

Η υποψία ότι οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί είχαν ως πρώτιστο μέλημα όχι να προκαλέσουν θαυμασμό ή επιδοκιμασία για την αποφασιστικότητα ανάμειξης του Βερολίνου, αλλά να καρφώσουν (!) τους Γερμανούς, γίνεται αμέσως βεβαιότητα όταν παρατηρήσει κανείς δύο γεγονότα.

Πρώτον, Δευτέρα έγινε η συνάντηση της Μέρκελ με τους δύο ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης και την επόμενη ημέρα, την Τρίτη, έγινε κόλαση στο Κίεβο με 25 νεκρούς! Τρείς νεκροί υπήρχαν στην Ουκρανία μετά από δύο μήνες αναταραχής, είκοσι πέντε νεκροί σε μια και μόνη μέρα μετά τη συνάντηση με τη Μέρκελ!

Δεύτερον, διαβάσαμε εκνευριστικά αναλυτικά τη συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε» για να βρούμε κάποια αναφορά στη συνάντηση αυτή τόσο την ημέρα που έγινε όσο και την επομένη.

Διαβάσαμε χιλιάδες λέξεις αναφερόμενες στην Ουκρανία, αλλά για τη συνάντηση.. τίποτα! Τίποτα εκτός από μια φράση στο τέλος ενός ασήμαντου κομματιού: «Ο ιδιαίτερος ρόλος της Γερμανίας έγινε επίσης διακριτός μέσω της ανακοίνωσης ότι ο Γιατσενιούκ και ο Κλίτσκο θα επισκεφτούν σήμερα την καγκελάριο Μέρτκελ στο Βερολίνο».

Αυτό ήταν όλο!!!

ethnos.gr μέσω freepen


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/2/14 21:18

    Η γερμανία και τα γρανάζια της έδειξαν φανερά η αφανέρωτα χρησιμοποιώντας υποβαθμισμένες χώρες υπό την δούλεψή τους ότι είναι παγκόσμιοι νταβατζήδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/2/14 13:00

      Και οι Ελληνες πολιτικοί ....οι πόρνες τους...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *