ροή ειδήσεων

Διακήρυξη-Πρόσκληση Δημοτικής Παράταξης «ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΗ»

«ΕΧΟΥΜΕ τα πινέλα. ΕΧΟΥΜΕ τα χρώματα. ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ τον παράδεισο και μπαίνουμε μέσα...»
Νίκος Καζαντζάκης

ΣΗΜΕΡΑ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η Σύμη έχει ανάγκη.... από αλλαγή πορείας για να επιστρέψει ο τόπος μας στην πρόοδο, την ανάπτυξη και την πρωτοπορία.

Η ΣΥΜΗ ΜΑΣ δεν είναι απλά τόπος κατοικίας, αλλά αποτελεί για μας τρόπο ζωής. Είτε γεννηθήκαμε, είτε επιλέξαμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε εδώ, μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο.

ΝΙΩΘΟΥΜΕ υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις, τις αξίες και τις ομορφιές της Σύμης. Αυτό όμως δεν σημαίνει απραξία και συντηρητική μεταβίβαση όσων κληρονομήσαμε. Είναι ευθύνη όλων μας ν’ αγωνιστούμε για να παραδώσουμε στους νεότερους έναν τόπο καλύτερο, δικαιότερο και αξιοκρατικό.

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με όσους ανέδειξαν την ήσσονο προσπάθεια σε μέθοδο πολιτικής πρακτικής. Όσους πολιτεύονται για να εξυπηρετήσουν ατομικά συμφέροντα οπαδών και φίλων. Όσους αγκιστρώνονται σε θέσεις εξουσίας ως μέσο αυτοπροβολής και βιοπορισμού.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ μια τοπική αυτοδιοίκηση που να αφουγκράζεται τα απλά και αυτονόητα που ζητούν οι επαγγελματίες, οι νοικοκυρές, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι συνταξιούχοι, για να καλυτερεύσει η ζωή τους στην πράξη.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ από ένα Δήμο που παίρνει πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νησιού μας, με μέτρα για την απασχόληση, την καταπολέμηση της ανεργίας, την προστασία και ανακούφιση των ασθενέστερων.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να στηρίξουμε τα αγροτικά μας επαγγέλματα και να αναζητήσουμε τρόπους ανάδειξης των τοπικών προϊόντων μας. Να προωθήσουμε την κτηνοτροφία και την αλιεία του τόπου μας και να προασπίσουμε τα σπάνια Συμιακά επαγγέλματα που παρακμάζουν (ξυλοναυπηγική, καμπανοτεχνική, αγιογραφία, ξυλογλυπτική, κλπ.).

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ με την ανυπαρξία πολιτικών για το περιβάλλον, με τα σκουπίδια που πνίγουν τις γειτονιές μας, τα λύματα που βγαίνουν στους δρόμους πριν καταλήξουν στη θάλασσα, τα μπαζωμένα ποτάμια που πνίγουν σε κάθε δυνατή μπόρα το Γυαλό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μπει τέλος στην εγκατάλειψη και υποβάθμιση του Χωριού, που με ελάχιστες δημόσιες υπηρεσίες, πνιγμένο στα σκουπίδια και βυθισμένο στο σκοτάδι, μαραζώνει και παρακμάζει.

ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ τις ομορφιές του Πεδιού και του Νημποριού ώστε να σταματήσουν ν’ αποτελούν τους «ξεχασμένους συγγενείς» του Γιαλού και να βρουν επιτέλους τη θέση που τους αρμόζει στο χάρτη της Σύμης.

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ τα δάση μας μ’ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πυροπροστασίας που να επεκτείνεται σε όλους τους οικισμούς της Σύμης, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια τόσο για το νησί μας όσο και για τις περιουσίες τους.

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αναδείξουμε την πλούσια παράδοση της Σύμης μας, τις γειτονιές, τα παλιά αρχοντικά, τις εκκλησιές, τα παραδοσιακά καφενεία και τα σοκάκια που έχουν χάσει τη λάμψη τους με τη φθορά του χρόνου. Να ξαναβρούν το Κάστρο, οι Μύλοι, το Ποντικόκαστρο και τα άλλα μνημεία μας τη χαμένη τους αίγλη και αρχοντιά.

ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ σ’ ένα μακρόπνοο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που θα προστατεύει και θα προβάλει την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά, χωρίς να αντιμάχεται την καλαισθησία και την ποιότητα της ζωής μας προς όφελος του εφήμερου κέρδους και της άναρχης ανάπτυξης.

ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ. Δήμος, τοπικοί φορείς, καταστηματάρχες, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, εστιάτορες, τουριστικοί πράκτορες και όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, για μια σωστή και προπάντων σοβαρή προβολή της Σύμης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ έργα υποδομής με σωστό προγραμματισμό και ιεράρχηση, εμπεριστατωμένες μελέτες, ορθολογικό πρόγραμμα και διαφανή διαχείρηση που να απολαμβάνουν πρώτα και κύρια οι Συμιακοί.

ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ τις απομακρυσμένες γωνιές του τόπου μας δημιουργώντας τις υποδομές εκείνες που, με σεβασμό προς το περιβάλλον, θα κάνουν προσιτή και προσβάσιμη όλη τη Σύμη. Από την Ανάληψη ως τη Φανερωμένη, από τον Κοκκιμίδη ως τον Άη Μηλιανό, από τη Νίμο μέχρι το Σεσκλί.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ φραγμό σε κάθε λογής «έργα βιτρίνας», προχειρότητες και δουλειές «του ποδαριού», και να δώσουμε προτεραιότητα στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Δημόσιες τουαλέτες, ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, ένα ολοκληρωμένο και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα αποκομιδής απορριμάτων, είναι τα ελάχιστα από τα αυτονόητα που απαιτεί ο κάθε δημότης από τη Δημοτική του Αρχή.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ την τύχη της Σύμης στα χέρια μας και αντί να προσμένουμε όψιμους σωτήρες, να βρούμε διέξοδο στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα που κάθε χειμώνα κρατά στην απομόνωση το νησί μας, μακριά από αγκυλώσεις και ψευτοδιλλήματα.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ μια Δημοτική Αρχή που δεν θα ασχολείται επιπόλαια και επιφανειακά με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία μας.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ να ξαναδώσουμε πνοή και αξιοπρέπεια στο Φεστιβάλ Σύμης που από φορέας διαφήμισης και προβολής του νησιού μας, από πρότυπο πολιτισμού, εθελοντισμού και συλλογικής προσπάθειας, αφέθηκε στην προχειρότητα, την αντιπαλότητα, την προσωπική προβολή, την υποκουλτούρα, την απαξίωση και την ανυπαρξία του σήμερα.

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ να ξαναχτίσουμε τον ΑΟΣ και να επενδύσουμε στην οργάνωση και ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού για να δώσουμε διέξοδο στα νέα παιδιά, μακρυά από το νάρκωμα της νωχελικότητας, της ευτελούς χειραγώγησης και του αποπροσανατολισμού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ανυποχώρητα κάθε υποχρέωση του Κράτους στους πόρους που μας ανήκουν και στις υπηρεσίες που δικαιούμαστε, για να ζούμε στον τόπο μας ως ισάξιοι Έλληνες και όχι ως πολίτες δεύτερης διαλογής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ όμως ούτε ελεημοσύνες, ούτε σωτήρες. Δημιουργούμε το μέλλον με τις δικές μας δυνάμεις, με τους δικούς μας αναξιοποίητους ανθρώπινους και φυσικούς πόρους.

ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ συνοδοιπόρους, συνταξιδιώτες στο όραμα, να υπερβούμε τις ανούσιες διαχωριστικές γραμμές, να διαμορφώσουμε από κοινού ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για το μέλλον του τόπου μας και να αναδείξουμε τους αξιότερους ανθρώπους του νησιού στο Δημοτικό Συμβούλιο, από όπου κι αν προέρχονται.

ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ στην πρώτη γραμμή πριν και μετά τις εκλογές, με λόγο και φωνή μέσα στις τακτικές Λαϊκές Συνελεύσεις που θα παρεμβαίνουν με τις αποφάσεις τους και θα συμπληρώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ την ενεργή συμμετοχή της νεολαίας μας. Καλούμε τους νέους ανθρώπους να καταθέσουν τις ιδέες τους, να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν μαζί μας το ρόλο τους στη διαμόρφωση του μέλλοντος του τόπου μας.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ δεν περιμένουν. Οφείλουμε να συμπορευτούμε με τις αλλαγές, να αντιδράσουμε, να συγκρουστούμε, να πάρουμε την απόφαση και να βγούμε μπροστά. Να ξεφύγουμε απ’ τον φαύλο κύκλο της παθητικότητας, της αδράνειας και του ωχαδερφισμού.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ν’ αγωνιστούμε συλλογικά και ουσιαστικά για μια Σύμη πρωτοπόρα και ζωντανή, με ενεργούς και απαιτητικούς πολίτες, δίπλα σε όποιον διεκδικεί ένα καλύτερο παρόν και οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ του απλού κόσμου που ελπίζει ακόμα. Του προβληματισμένου κόσμου που αγωνιά για το μέλλον του, την εργασία του, την τύχη των παιδιών του. Του κουρασμένου κόσμου της (παλαιο)κομματικής γραμμής. Του οργισμένου κόσμου του ξύλινου πολιτικού λόγου. Του επαναστατημένου κόσμου που ανυπομονεί για το νέο που έρχεται.

Η ΣΥΜΗ είναι το σπίτι μας και αξίζει να μας παροτρύνει και να μας παρασύρει στην αισιοδοξία και τη δημιουργία.

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΗ!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/2/14 18:22

    Πόλη ωραίο λογότυπο .Καλή επιτυχία Πανορμίτη το πες και το κανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/2/14 20:40

    νεο αιμα νεα μυαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *