ροή ειδήσεων

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο Νότιο Αιγαίο ο Χατζημάρκος

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε.... το βράδυ της Τετάρτης 19/02/2014 ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, οργανισμό του οποίου πρόεδρος διετέλεσε ο Γ. Χατζημάρκος, την περίοδο 2006 – 2010. Παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου Μανώλης Γλυνός, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μιχαήλ, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιάκωβος Γρύλλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σαρρής, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Παναγιώτης Τοκούζης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης. Χαιρετισμό έστειλαν ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης περιέγραψε μια περιφέρεια – στρατηγείο της ανάπτυξης του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Περιφερειακής Ανασυγκρότησης κι Ανάπτυξης, με σαφώς ιεραρχημένες προτεραιότητες, με σαφές, ρεαλιστικό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τώρα είναι η ώρα, η αυτοδιοίκηση και ειδικά η αυτοδιοίκηση σε περιφερειακό επίπεδο να σχεδιάσει ένα εντελώς νέο αναπτυξιακό μοντέλο με προσανατολισμό την αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων, την τεχνολογία, το σύγχρονο μάρκετινγκ, την εξωστρέφεια. Να λειτουργήσει, επιτέλους, ως μοχλός ανάπτυξης που θα προσελκύει επενδύσεις και θα δημιουργεί ευκαιρίες και θέσεις εργασίας.

Μια σύγχρονη Περιφέρεια απόλυτα συνυφασμένη με τον τουρισμό και την εξωστρέφεια, τον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα, μια Περιφέρεια πύλη της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο, δεν μπορεί να πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς μεσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, χωρίς σαφείς στόχους.

Τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες χρειάζονται άμεσα αλλαγή.

Το Νότιο Αιγαίο θέλει δυνάμεις που να πιστεύουν πως μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης.

Χρειάζεται ανθρώπους με έμπνευση, όραμα και νέες αντιλήψεις, κι όχι διαιώνιση του χθες. Χρειάζεται μια νέα αρχή.

Είναι προφανές ότι το αύριο του Νοτίου Αιγαίου θα καθοριστεί από τις αποφάσεις που θα πάρουμε και από το έργο που θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Γι αυτό είμαι σήμερα εδώ».
rizopoulospost.com


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *