ροή ειδήσεων

Αστυνομικοί άνοιξαν ταβέρνα, απασχολούσαν "μαύρους" υπαλλήλους και φοροδιέφευγαν

Δικογραφία σε βάρος αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός αστυνομικού υποδιευθυντή, ενός αστυφύλακα, ενός ειδικού φρουρού, ενός απόστρατου αστυνομικού και άλλων επτά ατόμων, που συνελήφθησαν χθες στην Αττική.....
Οι αστυνομικοί και ο ειδικός φρουρός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες βαρύνονται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης της υγειονομικής νομοθεσίας και των διατάξεων περί τελωνειακού κώδικα, της παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κ.λπ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αστυνομικός υποδιευθυντής, πέραν της ιδιότητάς του, απασχολούνταν και είχε την εποπτεία λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Αμπελόκηπους, στα οποία ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη είναι η σύζυγος του.

Στα καταστήματα αυτά, όπως προέκυψε, λάμβαναν χώρα διάφορες αξιόποινες πράξεις (εργασία ατόμων χωρίς άδεια εργασίας, στέρηση υγειονομικών πιστοποιητικών – βιβλιαρίων κ.λπ.), για τις οποίες δεν ενεργούσε ως όφειλε.

Ο εν λόγω αξιωματικός εντοπίστηκε χθες το βράδυ να ασκεί τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος εννέα χιλιοστών με πέντε φυσίγγια, τα οποία έφερε παράνομα.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα καταστήματα, διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις, όπως στέρηση αδείας για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής, η οποία σχετίζεται με την Πνευματική Ιδιοκτησία, καθώς επίσης παραβάσεις των υγειονομικών διατάξεων κ.α..

Για τις παραβάσεις αυτές συνελήφθησαν μια 27χρονη, ως υπεύθυνη ενός καταστήματος, ένας 30χρονος αστυφύλακας που συνυπηρετεί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή και τέσσερα άτομα που απασχολούνταν στο κατάστημα (τρεις Έλληνες, 56, 45 και 40 ετών και μια 23χρονη Αλβανίδα).

Σε άλλο κατάστημα συνελήφθησαν επίσης ένας 54χρονος απόστρατος αστυνομικός, ως υπεύθυνος, ενώ βρέθηκαν να εργάζονται ένας 30χρονος Ειδικός Φρουρός, ένας 36χρονος Έλληνας και ένας 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον βοηθητικό χώρο – αποθήκη του ενός καταστήματος και στο σπίτι του αξιωματικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


δύο ταμειακές μηχανές, οι οποίες είχαν προγραμματισθεί να εκδίδουν αποδείξεις με τα ίδια στοιχεία (επωνυμία, ΑΦΜ., αριθμό μητρώου κ.λπ.), με τις συνδεδεμένες και σε λειτουργία ταμειακές μηχανές που υπήρχαν στα καταστήματα,
είκοσι εννέα ρολά χαρτοταινίας ταμειακής μηχανής, με εκτυπωμένες αποδείξεις τουλάχιστον δύο ετών (από το 2012 μέχρι το Φεβρουάριο του 2014)
είκοσι φιάλες ποτών που δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης.
περίστροφο, το οποίο κατείχε παράτυπα
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/2/14 16:00

    Αφου δεν ηταν Χρυσαυγιτες οι μπατσοι όλα καλα.Τα αλλα είναι λεπτομέρειες.Να τους στειλουν ολους αυτους να φυλανε τους
    φυλακισμένους χρυσαυγιτες μην εχουν κανει καμμια αξιοποινη πραξη στα κελια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/2/14 19:53

    Παντού σαπίλα......... μετά μας φταίνε οι Γερμανοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *