ροή ειδήσεων

Τα τρίδυμα που γεννήθηκαν με πέντε χρόνια διαφορά

Η μικρή Elizabeth ήρθε στον κόσμο μερικά χρόνια μετά

Ο James, ο Daniel και η Elizabeth από το Cambridgeshire της Αγγλίας είναι τρίδυμα με διαφορά… πέντε χρόνων!

Η σύλληψη των τριών αδερφών έγινε... την ίδια στιγμή, μόνο που η μικρή Elizabeth ήρθε στον κόσμο μερικά χρόνια μετά.

Οι γονείς τους Nicola και Kevin προσπαθούσαν επί πολλά χρόνια να κάνουν ένα παιδί και η «μάχη» τους με τις εξωσωματικές τους στοίχισε, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στη δημοσιογράφο Lucy Laing της Daily Mail, σχεδόν 20.000 λίρες.

«Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι τα τρίδυμά μου γεννήθηκαν με πέντε χρόνια διαφορά. Οι άνθρωποι με κοιτάνε περίεργα όταν τους το λέω. Ο James και ο Daniel περίμεναν με λαχτάρα τη μικρή τους αδερφή και τώρα που είναι μαζί μας είναι πολύ προστατευτικοί απέναντί της» είπε η Nicola.

Το ζευγάρι ξεκίνησε τις προσπάθειες για τη δημιουργία οικογένειας το 1998. Μετά από τέσσερα χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών η Nicola αποφάσισε να πάει στο γιατρό της. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αποκάλυψαν ότι οι σάλπιγγές της ήταν «μπλοκαρισμένες» και η Nicola έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπείες γονιμότητας.



«Είχα πάθει περιτονίτιδα στα 15 μου, κάτι που προκάλεσε βλάβη στις σάλπιγγες. Δε μπορούσα να συλλάβω με φυσιολογικό τρόπο. Το γεγονός αυτό με συγκλόνισε και πια γνώριζα πως ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσα να καταφέρω να φέρω στον κόσμο ένα παιδί, ήταν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης» πρόσθεσε.

Το ζευγάρι έκανε επί τρία χρόνια οικονομίες, προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για την πρώτη του προσπάθεια, η οποία έγινε τον Οκτώβριο του 2007. Δεν τα κατάφεραν όμως.

«Ο κύκλος κατέληξε σε αποτυχία, καθώς δεν μπόρεσα να παράγω παρά μόνο ένα ωάριο. Μαζεύαμε τα χρήματά μας για τόσο καιρό και είχαμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες στη θεραπεία. Το γεγονός ότι δε μπορούσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας πλήγωσε πολύ» είπε ακόμη.



Μετά από μερικούς μήνες δοκίμασαν και πάλι, και ανακάλυψαν ότι αυτή τη φορά η Nicola είχε καταφέρει να παράγει 14 ωάρια, από τα οποία γονιμοποιήθηκαν τα οκτώ. Δύο έμβρυα εμφυτεύθηκαν στη μήτρα της και τα υπόλοιπα έξι καταψύχθηκαν.

Δύο εβδομάδες μετά τα νέα ήταν ευχάριστα για το ζευγάρι.

«Ήταν υπέροχα νέα. Αυτό που έμενε ήταν όλα να κυλούσαν ομαλά για τον υπόλοιπο καιρό».

Τα δίδυμα αγοράκια τους γεννήθηκαν το Νοέμβριο του 2008. «Ήταν πολύ συγκινητικό όλο αυτό που ζήσαμε. Τα κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής μου. Μετά από τόσα χρόνια, ήμασταν επιτέλους γονείς» είπε στη Daily Mail η χαρούμενη μητέρα.

Μαζί με το σύζυγό της αποφάσισαν να κάνουν ξανά οικονομία και να μαζέψουν χρήματα για έναν ακόμη κύκλο εξωσωματικής, προκειμένου να φέρουν στον κόσμο ένα ακόμη παιδί.

Έτσι και έκαναν. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Nicola υποβλήθηκε και πάλι στις απαραίτητες εξετάσεις. Το ένα έμβρυο που αποψύχθηκε δεν κατάφερε να επιζήσει, κάτι που όμως συνέβη με το δεύτερο, το οποίο και εμφυτεύθηκε στη μήτρα της.



Η μικρή Elizabeth γεννήθηκε τον περασμένο Νοέμβρη. «Έμοιαζε τόσο πολύ με τα δίδυμα, όταν γεννήθηκαν. Οι άνθρωποι δεν με πιστεύουν όταν τους λέω ότι είναι τρίδυμα. Τους εξηγώ ότι η Elizabeth είναι η τρίδυμη αδερφή τους, γιατί όλα γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση και με κοιτούν με έκπληξη».

«Τώρα νιώθω ότι είμαι η πιο τυχερή μαμά του κόσμου» κατέληξε.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *