ροή ειδήσεων

Δείτε ποια είναι τα επαγγέλματα που μας… αρρωσταίνουν

Δείτε ποια είναι τα επαγγέλματα που μας…αρρωσταίνουν Ορισμένα επαγγέλματα είναι από τη φύση τους πιο επικίνδυνα, όμως σε μερικές περιπτώσεις τα προβλήματα υγείας μπορεί να προκύψουν εξαιρετικά… ύπουλα!

Ιδιαίτερα για τους άνδρες, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου που «κρύβονται» στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει.


1. Αγρότης





Οι άνδρες που εργάζονται στον τομέα της γεωργίας δεν αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο καρδιοπάθειας και ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, του οισοφάγου και του παχέος εντέρου. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αποχή από το κάπνισμα και την καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο, φαίνεται πως κινδυνεύουν από άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η λευχαιμία, το πολλαπλό μυέλωμα και ο καρκίνος του δέρματος, του στομάχου και του προστάτη. Οι αγρότες έρχονται σε επαφή με αρκετές επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως τα παρασιτοκτόνα, οι ρύποι από τα γεωργικά μηχανήματα, τα λιπάσματα και τα μυκητοκτόνα.


2. Οικοδόμος





Οι άνδρες που εργάζονται σε οικοδομικές κατασκευές έρχονται συχνά σε επαφή με επικίνδυνες ουσίες όπως ο αμίαντος. Οι μικροσκοπικές ίνες του αμίαντου συσσωρεύονται στους πνεύμονες με την πάροδο του χρόνου και μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν τη λεγόμενη αμιντίαση.


3. Πυροσβέστης





Οι τραυματισμοί και η εισπνοή καπνού δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία ενός πυροσβέστη. Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι πυροσβέστες έχουν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από έμφραγμα παρά από την εισπνοή καπνού. Ο λόγος είναι ότι στο επάγγελμα αυτό υπάρχει αυξημένο στρες.


4. Πιλότος





Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας διαπίστωσαν ότι οι πιλότοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κακόηθες μελάνωμα, τον πιο επικίνδυνο τύπο καρκίνου του δέρματος.


5. Υπάλληλος γραφείου





Μια καθιστική δουλειά αυξάνει τις πιθανότητες καρδιοπάθειας κατά 82%, υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Πέρα από τη μειωμένη καύση θερμίδων, η καθιστική δουλειά προκαλεί μεταβολές στο πώς οι μύες του σώματος επεξεργάζονται τη γλυκόζη και το λίπος του σώματος. Ευτυχώς, η συστηματική γυμναστική φαίνεται πως αντισταθμίζει έως ένα βαθμό αυτές τις αρνητικές συνέπειες.
onmed.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *