ροή ειδήσεων

Κατάθεση «φωτιά» κατά Παπανδρέου

Τι αναφέρει υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών για τα χρήματα στη ΜΚΟ
Τον Γιώργο Παπανδρέου «δείχνει» για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων ....
αποναρκοθέτησης κατάθεση υπαλλήλου της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) που περιλαμβάνεται στο πόρισμα-φωτιά της Οικονομικής Αστυνομίας για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» (ΔΚΑ).

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Real News», υπάλληλος της ΥΔΑΣ από το 2000 έως το 2005, καταθέτοντας στις 19/9/2013 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης, γενικώς, υπήρξε εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Γενικά τόσο για το ΔΚΑ όσο και για τις άλλες ΜΚΟ, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2004 η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών γινόταν αποκλειστικά από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όσον αφορά στα ξενόγλωσσα παραστατικά, σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό θα έπρεπε να παραδοθούν μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα και θεωρημένα από δικηγόρο. Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι αφενός μεν δεν επαρκούσε το προσωπικό της ΥΔΑΣ και αφετέρου δεν μας είχε δοθεί κάποια εντολή σχετικά με την πραγματοποίηση οποιουδήποτε προελέγχου, όσον αφορά στα προγράμματα των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν την περίοδο 2000-2004».




Yπάλληλος της ΥΔΑΣ "δίνει" ΓΑΠ: "Αυτός έδινε εντολή για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης"

"Σφίγγει" ο κλοιός γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό και καταστροφέα της Ελλάδας, Γ.Παπανδρέου με αφορμή την περιβόητη υπόθεση των ΜΚΟ, και την κατάθεση υπαλλήλου της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) που «δείχνει» τον ΓΑΠ ως υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης, και άρα εξίσου υπεύθυνο για το σκάνδαλο της συγκεκριμένης ΜΚΟ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, υπάλληλος της ΥΔΑΣ από το 2000 έως το 2005, καταθέτοντας στις 19/9/2013 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης, γενικώς, υπήρξε εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
Σημειώνεται, ότι η κατάθεση του υπαλλήλου της ΥΔΑΣ περιλαμβάνεται στο πόρισμα-φωτιά της Οικονομικής Αστυνομίας για την αμαρτωλή ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης".
Γενικά τόσο για το ΔΚΑ όσο και για τις άλλες ΜΚΟ, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2004 η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών γινόταν αποκλειστικά από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Όσον αφορά στα ξενόγλωσσα παραστατικά, σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό θα έπρεπε να παραδοθούν μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα και θεωρημένα από δικηγόρο.
Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι αφενός μεν δεν επαρκούσε το προσωπικό της ΥΔΑΣ και αφετέρου δεν μας είχε δοθεί κάποια εντολή σχετικά με την πραγματοποίηση οποιουδήποτε προελέγχου, όσον αφορά στα προγράμματα των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν την περίοδο 2000-2004».
Μαντέψτε ποιά ήταν η ηγεσία του ΥΠΕΞ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο Άλεξ Ρόντος είπε ότι εκέινη την εποχή οι αποναρκοθετήσεις ήταν το πιο... σέξι θέμα του πλανήτη, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που είχε σχηματιστεί για αυτό το λόγο.Δηλαδή επρόκειτο περί...μόδας.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Ρόντος έδωσε τη δική του εκδοχή για το θέμα, ενώ απάντησε και στο αν γνώριζε ο Γιώργος Παπανδρέου το ζήτημα.

«Σε αυτό το σύστημα λειτουργίας των ΜΚΟ είχα όντως ρόλο, έπαιρνα αποφάσεις. Ηταν όμως για τα συμφέροντα της χώρας μας και για τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Αλλωστε μην ξεχνάτε ότι εκείνη την περίοδο η εξουδετέρωση των ναρκών ήταν το πιο σέξι θέμα στον πλανήτη», δήλωσε ο κ. Ρόντος.

Σε ερώτηση για το αν ήταν ενήμερος ο κ. Παπανδρέου, απάντησε: «Ο ίδιος μου είπε ότι αν μπορεί κάποιος Ελληνας να το κάνει νόμιμα, αυτό είναι ωραίο να το κάνουμε ως χώρα. Δεν μπήκε όμως σε λεπτομέρειες»!

Ακόμη, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού τόνισε πως ο κ. Παπανδρέου έβαλε τάξη στις ΜΚΟ, ενώ αναγνώρισε πως κάποιοι βρήκαν σε αυτές «ελεύθερο χώρο, χωρίς νομικό πλαίσιο και άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν μέσα. Επαναλαμβάνω, όχι όλοι, αλλά μερικοί».Τώρα τη τάξη ήταν αυτή δεν μας το εξηγεί ο Άλεξ Ρόντος.

Ως ΜΚΟ ορίζονται, από το άρθρο 10 του Ν. 2731/1999, τα μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα οποία έχουν ως αντικείμενο, κυρίως, την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, επισιτιστικής κι αναπτυξιακής βοήθειας προς τους πληθυσμούς αναπτυσσόμενων χωρών, προκειμένου να συντελούν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτών των κρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2010, επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, τα μυστικά κονδύλια ανέρχονταν σε ένα ποσό γύρω στα 18.000.000 ευρώ, το οποίο αυξήθηκε στα 34.000.000 το 2011, με στοιχεία τού Γενικού Λογιστηρίου τού Κράτους να τα ανεβάζουν ακόμα και στα 64.000.000 ευρώ!

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το κονδύλι για τις λειτουργικές ανάγκες των πρεσβειών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό δεν καλύπτονται πλέον, δεν ξεπερνούσε τα 36.000.000 ευρώ για το 2011!
Η ελληνική αναπτυξιακή και ανθρωπιστική βοήθεια σε ΜΚΟ ήταν 1.435.563.039 δραχμές (4.212.951 ευρώ) το 1999, 2.374.594.700 δραχμές (6.968.730 ευρώ) το 2000 και 2.418.307.882 δραχμές (7.097.015 ευρώ) το 2001, χρονιές που ΥΠΕΞ ήταν ο κ. Παπανδρέου. Όπως εξάλλου μας εξηγούν διπλωματικοί κύκλοι, σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη τού κόσμου τα ΥΠΕΞ τους διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα όπου δεν υπάρχει καμιάς μορφής έλεγχος γι' αυτά.

Ακόμα δεν έχει κληθεί να καταθέσει ο άνθρωπος αυτός. Και η πλειοψηφία των ΜΜΕ αποφέυγει να πει και το όνομά του. Ωραία όλα αυτά με τον Τζεβελέκο και την ΜΚΟ, όπως και με τον ταλαντούχο...κ.Ρόντο, αλλά ο φυσικός αρχηγός ήταν ο ΓΑΠ, μην το ξεχνάμε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/2/14 19:20

    Αυτός δικαιολογείτε,οι άλλοι τα τεχνοκράτες τα τσακάλια τι κάνανε ,φάγανε καλά αυτοί και εμείς κυμηθικαμε νηστικοί .ΑΝ ΚΑΙ ΛΈΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΔΕΝ ΝΟΜΟΙΖΩ ΑΥΤΟΣ ΖΥΓΙΖΕΙ 100+ ΕΓΩ ΜΟΝΟ 60.ΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ .ΤΩΡΑ ΑΛΕΘΟΥΝΕ ΣΑΡΚΕΣ ΚΟΚΑΛΑ.ΤΡΙΧΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΑΛΕΘΟΥΝΕ,ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΤΩΧΗΝΟΙ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *