ροή ειδήσεων

Νέες τουριστικές επενδύσεις, αλλά και διακρίσεις για ελληνικά ξενοδοχεία

Στη λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία πολυτελείας στην Ελλάδα περιλαμβάνονται έξι στη Ρόδο, ...
πέντε στη Χαλκιδική, τέσσερα στη Σαντορίνη και την Κρήτη, δύο στη Θεσσαλονίκη και τη Μύκονο και από ένα στην Αθήνα και τη Θάσο.

Παρουσία σε δύο νέες λίστες με τα καλύτερα ξενοδοχεία για οικογένειες και με τα καλύτερα ξενοδοχεία πολυτελείας, παγκοσμίως, έχουν ελληνικές μονάδες τις οποίες κατήρτισε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Tripadvisor με βάσει τις αξιολογήσεις των χρηστών της.

Ειδικότερα, το ξενοδοχείο Sani Beach στη Χαλκιδική συμπεριελήφθη στη λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία για οικογένειες στον κόσμο, καταλαμβάνοντας την 22η θέση. Το ίδιο ξενοδοχείο βρέθηκε στην 9η θέση της αντίστοιχης λίστας με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία στην Ευρώπη. Στην ευρωπαϊκή λίστα συμπεριελήφθη άλλο ένα ελληνικό ξενοδοχείο, το Ωκεάνια Κλαμπ, το οποίο βρίσκεται, επίσης, στη Χαλκιδική και κατατάχθηκε στην 16η θέση. Τα δύο ξενοδοχεία βρέθηκαν και στην κορυφή της λίστας με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία για οικογένειες στην Ελλάδα. Από τα 25 ξενοδοχεία, τα έξι βρίσκονται στην Κρήτη, τα πέντε στη Ρόδο, τα τέσσερα στη Ζάκυνθο, τα τρία στη Χαλκιδική, από δύο στην Κέρκυρα, στην Κω και στην Κεφαλλονιά και ένα στην Εύβοια.

Στη λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία πολυτελείας στον κόσμο συμπεριελήφθη το ξενοδοχείο Lindos Blu στη Ρόδο, καταλαμβάνοντας τη 16η θέση. Το ίδιο ξενοδοχείο κατατάχθηκε στη 2η θέση στην αντίστοιχη λίστα της Ευρώπης. Επίσης, στην ευρωπαϊκή λίστα κατέλαβε την 24η θέση το ξενοδοχείο Elite Suites by Amathus Beach στη Ρόδο. Τα δύο ξενοδοχεία της Ρόδου βρέθηκαν και στην κορυφή της λίστας με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία πολυτελείας στην Ελλάδα. Από τα 25 ξενοδοχεία, τα έξι βρίσκονται στη Ρόδο, τα πέντε στη Χαλκιδική, από τέσσερα στη Σαντορίνη και την Κρήτη, από δύο στη Θεσσαλονίκη και τη Μύκονο και από ένα στην Αθήνα και τη Θάσο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Tripadvisor κατά το 2013, οι ιστοσελίδες της προσείλκυσαν πάνω από 2 δισ. μοναδικούς επισκέπτες.

Στο μεταξύ, σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί τις επόμενες ημέρες η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της τουριστικής επένδυσης ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ στο Λασίθι της Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 267,7 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ενταχθεί στoν νόμο περί επενδύσεων fast track. Η επένδυση της βρετανικής εταιρείας Loyalward Ltd, θυγατρικής του ομίλου Minoan, περιλαμβάνει την κατασκευή πέντε ξενοδοχειακών μονάδων με συνολική δυναμικότητα 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, σπα και άλλων συμπληρωματικών τουριστικών υποδομών σε μία έκταση 25.000 στρεμμάτων.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός της νέας τουριστικής επένδυσης που θα υλοποιήσει στη χώρα μας ο όμιλος Grace Hotels στην Καλαμάτα αναμένεται να φθάσει σε 80 εκατ. ευρώ. Οπως ανακοίνωσε ο όμιλος, θα κατασκευάσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 125 δωματίων (Grace Kalamata) και 40 βίλες προς πώληση. Η ξενοδοχειακή μονάδα που θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητη έκταση του ομίλου, περίπου 300 στρεμμάτων, θα τεθεί σε λειτουργία το έτος 2017.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *