ροή ειδήσεων

Το οθωμανικό δίκαιο των όπλων: Μετά την Κύπρο έρχεται η σειρά της Ελλάδας

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ-ΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Η δραματική εξέλιξη στο Κυπριακό με την προώθηση ενός κοινού ανακοινωθέντος βάσει του οποίου η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποδέχεται ότι η Κύπρος μεταμορφώνεται... σε ένα «ομοσπονδιακό κράτος δύο κοινοτήτων» και δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει πολιτικούς με εθνική συνείδηση, ο τελευταίος Έλληνας Εθνάρχης ήταν ο Τάσος Παπαδόπουλος, έρχεται και η σειρά της χώρας μας με τους Τούρκους να έχουν στοχεύσει τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος έπαιξαν έναν ύποπτο ρόλο (μην πούμε κάτι χειρότερο) στο θέμα του Κυπριακού και αυτό διαφάνηκε από τις επαφές που είχε κατά τα πρόσφατα ταξίδια του στις ΗΠΑ ο κ. Βενιζέλος.

Αποδέχθηκε και νομιμοποίησε επί της ουσίας τους Τουρκοκύπριους, αλλά και συμφώνησε, στη συνάντηση που είχε με τον Τζον Κέρι, στο νέο σχέδιο Ανάν το οποίο αποδέχεται βέβαια και ο Κύπριος Πρόεδρος και κομίζει τώρα ως κοινό ανακοινωθέν.

Ο Ν. Αναστασιάδης είναι ο μοιραίος πρόεδρος για την Κύπρο, αφού πρώτα έβαλε την Κυπριακή Δημοκρατία στο μνημόνιο, άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην τρόικα, και τώρα προσφέρει και την Κύπρο, ένα νησί που αποτελείται από 82% ελληνικό πληθυσμό στην Τουρκία.

Η Τουρκία με τη δύναμη των όπλων επέβαλε αυτό που ήθελε και με μία επιχειρηματική-οικονομική «εισβολή» στη συνέχεια θα «καταλάβει» το νησί, ελέγχοντας σαφώς τους υδρογονάνθρακες της Κυπριακής ΑΟΖ.

Αποδεικνύεται λοιπόν πως η δύναμη των όπλων είναι αυτή που μετράει. Είναι αυτή μέσω του οποίου μπορούν να επιτευχθούν πολιτικοί στόχοι. Κύπρος και Ελλάδα είναι στρατιωτικά και οικονομικά ανίσχυροι και όπως δείχνουν τα πράγματα η χώρα μας θα είναι ο επόμενος στόχος.

Βάσει του ισοζυγίου στρατιωτικής ισχύος το 2025, σε δέκα χρόνια δηλαδή από τώρα, η Άγκυρα θα υπερτερεί σε όλα τα σημεία. Θα έχει στο οπλοστάσιο της τα 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35. Ήδη από το 2017 αρχίζει να παραλαμβάνει τα πρώτα και να τα ρίχνει στο Αιγαίο.

Θα έχει εκσυγχρονίσει όλα της τα αεροσκάφη, θα διαθέτει σύγχρονα υποβρύχια, σαν και αυτά που εμείς παρότι έχουν πληρώσει δεν ξέρουμε αν και πότε θα παραλάβουμε, θα ρίξει στο Αιγαίο πλοία που ναυπηγεί, μεταξύ των οποίων ολόκληρο στόλο αποβατικών σκαφών. Για ποιο λόγο άραγε χρειάζεται να αποβατικά σκάφη η Τουρκία;

Θα αποκτήσει αεροπλανοφόρο, ενώ έχει ήδη παραλάβει το πρώτο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου από την Boeing το 737 AEW&C που ανατρέπει σε βάρος μας το ισοζύγιο ισχύος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι το 2015 θα έχει παραλάβει άλλα τρία τέτοια αεροσκάφη.

Η Ελλάδα, αλυσοδεμένη με τα δεσμά των μνημονίων από τους δανειστές δεν θα μπορεί και δεν πρόκειται να έχει κάνει τίποτα τα επόμενα χρόνια όσον αφορά σε νέους εξοπλισμούς. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να έχει εκσυγχρονίσει τα F-16 και να έχει παραλάβει δύο φρεγάτες Α/Α για την ενίσχυση της περιοχής προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη, οι Τούρκοι μας «πολιορκούν» στα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, αφενός εγείροντας θέμα τουρκικής μειονότητας, αφετέρου με στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά μέσα.

Στα Δωδεκάνησα, με κάθε ευκαιρία αμφισβητούν το status quo, προχωρώντας σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων εστιάζοντας στην περιοχή του Καστελόριζου και της Στρογγύλης. Δύο νησίων καθοριστικής σημασίας για την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες.

Όσον αφορά στη Θράκη, διεισδύουν συνεχώς με ενέργειες που μεθοδεύονται από την ίδια τη ΜΙΤ και στόχος είναι η ανακήρυξη αυτόνομου κράτους.

Δυστυχώς για τον Ελληνισμό, οι πολιτικοί είναι υποτακτικοί των ξένων συμφερόντων που λειτουργούν βάσει σχεδίου και δεν θα διστάσουν να ξεπουλήσουν και ελληνικό έδαφος. Το πράττει τώρα ο Νίκος Αναστασιάδης στην Κύπρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/2/14 02:36

    Ότι εξοπλισμό και να έχουν ,
    το σημαντικότερο τους λείπει ,
    " ΤΟ ΜΥΑΛΟ " .
    Μπούφοι είναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/2/14 11:21

      Ο μακροχρόνιος σχεδιασμός τους άλλα λέει. Κάθε άλλο παρά βλακεία. Οταν θέλεις να νικήσεις έναν αντίπαλο, δεν τον απαξιώνεις. Πρέπει να τον θεωρείς τουλάχιστον το ίδιο έξυπνο με σένα. Αλήθεια θεωρείς τους τούρκους βλάκες που εξέλεξαν τον ερντογάν που ανε την τουρκία παόσμια δύναμη σείγα χρόνια, και εμάς έξυπνους που εκλέγουμε να μας κυβερνούν απο το 75 και μετά λαμόγια, ανίκανοι και εν πάσει περιπτώσει ύποπτοι, οπως εζύ αναφέρεις?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *