ροή ειδήσεων

Και εγένετο εμβόλιο για την φαλάκρα....

Ένα «εμβόλιο» που ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών δημιούργησαν επιστήμονες στην Ταϊβάν, οι οποίοι πιστεύουν ότι με τη βοήθειά του θα ανοίξουν τον δρόμο για τη θεραπεία της φαλάκρας...
Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ταϊβάν δημιούργησαν για πρώτη φορά ανθρώπινες τρίχες σε συνθήκες εργαστηρίου με τη χρήση κυττάρων που ενισχύουν την ανάπτυξή τους και ονομάζονται δερματικές θηλές.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, τα κύτταρα αυτά βρίσκονται στη βάση των θυλάκων και τους παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Κατά τη μελέτη τους αφαίρεσαν από δότες ιστό που περιλαμβάνει τα συγκεκριμένα κύτταρα και αφού τα καλλιέργησαν σε συνθήκες εργαστηρίου, τα εισήγαγαν στο δέρμα.
Οι κλινικές δοκιμές της νέας μεθόδου έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ταϊβάν με τη συμμετοχή 400 ανδρών και γυναικών, που δώρισαν δείγματα από τον ιστό του κεφαλιού τους για να γίνουν οι καλλιέργειες των κυττάρων.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν αποδειχθεί αποτελεσματική στον άνθρωπο θα βάλει τέλος στη μεταμόσχευση μαλλιών, αφού οι άνδρες και οι γυναίκες που έχουν χάσει τα μαλλιά τους θα μπορούν να αναπτύξουν καινούργιους θύλακες.
Ακόμη, οι επιστήμονες αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι η νέα μέθοδος θα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άτομα με μειωμένο αριθμό θυλάκων λόγω αλωπεκίας, εγκαυμάτων κτλ. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι κατάλληλη και για τις περιπτώσεις απώλειας μαλλιών από άλλες αιτίες, όπως το άγχος, η υψηλή χοληστερόλη, τα αντισυλληπτικά κτλ.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *