ροή ειδήσεων

Ξεχάστε το μελάνι - Έρχεται ο εκτυπωτής με...νερό

Κινέζοι επιστήμονες έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης του πλανήτη και του φαινομένου του θερμοκηπίου που προέρχεται...από την αλόγιστη χρήση χαρτιού και την αποψίλωση των δασών. Δημιούργησαν ένα νέο σύστημα εκτύπωσης χρησιμοποιώντας νερό αντί για μελάνι σε ένα ειδικό χαρτί που αλλάζει χρώμα όταν βρέχεται!

Η ομάδα στο πανεπιστήμιο Jilin δημιούργησαν το χαρτί με ειδικές βαφές που παραμένουν αόρατες μέχρι να εκτεθούν σε υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά έως και 50 φορές αφού οι λέξεις μπορούν να διαγραφούν πλήρως!
Για όλα αυτά δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός εξοπλισμός. Η ομάδα χρησιμοποίησε έναν κανονικό εκτυπωτή και απλά αντικατέστησε το μελάνι με νερό. Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τέσσερα διαφορετικά χρώματα και οι εκτυπώσεις μπορούν να αντέξουν μέχρι 22 ώρες.
Για το μέλλον οι επιστήμονες σκοπεύουν να βελτιώσουν την τεχνική και αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες δοκιμές τοξικότητας θα διατεθεί στην αγορά αποτελώντας μέχρι και το ένα τοις εκατό του κόστους των εκτυπώσεων από μελάνι ανά σελίδα.
Πηγή:techgear.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *