ροή ειδήσεων

Επιρρεπείς σε ναρκωτικά-αλκοόλ οι έφηβοι που πίνουν ενεργειακά ποτά

Οι έφηβοι που πίνουν ενεργειακά ποτά είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν αλκοόλ και να κάνουν χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη...
Ερευνητές από Πανεπιστήμιο του Michigan ερευνητές λένε ότι αυτό συμβαίνει διότι οι έφηβοι που έχουν ροπή προς τον κίνδυνο είναι πιο πιθανό να πίνουν ενεργειακά ποτά. Με τη σειρά τους , όσοι έχουν αυτά τα γνωρίσματα του χαρακτήρα, είναι επίσης πιο πιθανό να πειραματιστούν με άλλες ουσίες.
Στη νέα μελέτη , οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 22.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία κατέδειξαν ότι περίπου 30% των εφήβων πίνουν ενεργειακά ποτά που περιέχουν καφεΐνη, ενώ το 40% καταναλώνουν μη καφεϊνούχα αναψυκτικά κάθε μέρα.
Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα αγόρια ήταν πιο πιθανό να πίνουν ενεργειακά ποτά από ό,τι τα κορίτσια . Διαπίστωσαν επίσης ότι η χρήση τους ήταν πιο κοινή μεταξύ των ατόμων που δεν είχαν και τους δύο γονείς στο σπίτι ή που είχαν γονείς με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι νεότεροι έφηβοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να πίνουν ενεργειακά ποτά. Τέλος, όπως φάνηκε από την έρευνα, οι έφηβοι που κατανάλωναν ενεργειακά ποτά ήταν δύο ή τρεις φορές πιο πιθανό να κάνουν κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, κατάχρηση του αλκοόλ καθώς και να καπνίζουν.
Οι άνθρωποι που έπιναν μη καφεϊνούχα αναψυκτικά είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε κατάχρηση ουσιών , σε σχέση με όσους δεν έπιναν κανένα ανθρακούχο αναψυκτικό, αλλά η σχέση αυτή ήταν πολύ ασθενέστερη.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *