ροή ειδήσεων

Έφτασαν ξένα funds - γύπες που καραδοκούν να αρπάξουν κοψοχρονιά «φιλέτα» σε όλη τη χώρα!!

Παγίδα με τα «κόκκινα» δάνεια

Μεγάλη παγίδα για τους «κόκκινους» δανειολήπτες αποτελεί ο νέος νόμος που υποτίθεται ότι προστατεύει μέχρι 31/12/2014 την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα... με τον Ευάγγελο Κρητικό, πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Δανειοληπτών Καταναλωτών Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή δεκάδες funds - γύπες, που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας, «σκανάρουν» τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια παζαρεύοντας με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες την αγορά τους σε εξευτελιστικές τιμές.

Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των δανειοληπτών σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Tvkosmos, ο νόμος για την αναστολή των πλειστηριασμών δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία κατ' απόλυτο τρόπο και αφορά μόνο το 30% των «κόκκινων» δανείων, ενώ συμπλήρωσε ότι η τελική απόφαση για την όποια προστασία βρίσκεται στην κρίση των τραπεζών.

Μάλιστα ανέφερε ότι ήδη τρέχουν δεκάδες προγράμματα πλειστηριασμών που αφορούν την πρώτη κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία πρέπει σωρευτικά να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το ακίνητο να έχει αντικειμενική αξία κάτω από 200.000 ευρώ, η αξία της συνολικής κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη να είναι κάτω από 270.000 ευρώ, το καθαρό οικογενειακό εισόδημα να είναι κάτω από 35.000 ευρώ και να πραγματοποιούνται ορισμένες ελάχιστες καταβολές σε όλους τους δανειστές.

Η μέχρι σήμερα προσέλευση των «κόκκινων» δανειοληπτών στις τράπεζες για να καταθέσουν τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις προκειμένου να σώσουν τα σπίτια τους προδιαγράφει την αποτυχία της υποτιθέμενης προστασίας, καθώς, όπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο Ευάγγελος Κρητικός, έχουν προσέλθει μόνο 2.300 ενδιαφερόμενοι παρότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Φεβρουαρίου 2014.

Να σημειωθεί ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που οδεύουν σε πλειστηριασμό φτάνουν τα 120.000, εκ των οποίων τα 75.000 αφορούν δάνεια στεγαστικής πίστης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των δανειοληπτών καταγγέλλει ότι ήδη έχουν εγκατασταθεί στο Κολωνάκι ξένα funds - γύπες που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν την απελπισία χιλιάδων επιχειρηματιών αγοράζοντας κοψοχρονιά «φιλέτα» σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας προτεραιότητα σε τουριστικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Δικηγορικά γραφεία του κέντρου των Αθηνών, που εκπροσωπούν γερμανικές εταιρίες, «σκανάρουν» τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεκάδων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε Ρόδο, Κω, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα και Χαλκιδική, προφέροντας στις συστημικές τράπεζες εξευτελιστικό τίμημα, το οποίο δεν ξεπερνάει το 10% της αξίας τους.

Ταυτόχρονα συνταξιοδοτικά funds από τη Γαλλία βολιδοσκοπούν εξοχικές κατοικίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν άμεση ανάγκη από ρευστότητα.

Δείτε το video εδώ

Δημοκρατία

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *