ροή ειδήσεων

Σας χάκαραν το Gmail; Ιδού τρία απλά βήματα για να το επαναφέρετε

Νέες αποκαλύψεις περί χακαρίσματος πληθώρας λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είδαν πρόσφατα το φως ...
της δημοσιότητας με αφορμή την «κατάρρευση» του gmail πριν μία εβδομάδα.

Μπορεί όπως αποδείχτηκε σύμφωνα με την Google, να επρόκειτο για κάποιο εσωτερικό σφάλμα του λογισμικού, ωστόσο με τις ειδήσεις για επιθέσεις σε λογαριασμούς πολλοί αποφάσισαν να το ψάξουν λίγο παραπάνω.

Σύμφωνα με το Business Insider, η Google έχει μεριμνήσει κατά του hacking δημιουργώντας μία σειρά χρήσιμων εργαλείων εντός του mail προκειμένου οι χρήστες να διαπιστώνουν εάν ο προσωπικός τους λογαριασμός έχει παραβιασθεί.

Σε περίπτωση που έχετε την υπόνοια παραβίασης του προσωπικού σας λογαριασμού, ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα:

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Κατεβείτε στο τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στην επιλογή «Λεπτομέρειες» κάτω δεξιά.
Το παράθυρο που θα εμφανιστεί δείχνει τις τελευταίες δέκα φορές που συνδεθήκατε στο λογαριασμό σας, είτε από το διαδίκτυο είτε μέσω εφαρμογής. Πατήστε στην επιλογή «αποσύνδεση όλων των συνεδριών» και στο τέλος της σελίδας που αναφέρεται η προτίμηση ειδοποίησης κάντε κλικ στην επιλογή «αλλαγή».
Αν κάποιος άλλος προσπαθεί να ανοίξει το Gmail σας, σε αυτό το σημείο μπορείτε να το ανακαλύψετε. Κάνοντας κλικ στο «Εμφάνιση ειδοποίησης για ασυνήθιστη δραστηριότητα» θα ενημερώνεστε για οποιαδήποτε εισβολή στο λογαριασμό σας. Αν διαπιστώσετε κάποια άγνωστη IP, καλό θα ήταν να αλλάξετε σύντομα τον κωδικό πρόσβασής σας.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *